Movember

- реклама -

След като благотворителната инициатива Movember у нас беше подкрепена от рекорден брой знаменитости като рапъра Колумбиеца, актьорa Красимир Ранков и кинаджиите Борко и Виктор Чучкови, най-новото попълнение към движението са момичетата от балет DIVA, които в началото на седмицата заснеха специална фотосесия със символа на Movember – мустакa, а сега на 25 ноември неделя от 13:00 часа от танцовата школа към балета – Diva Dance School заедно с ентусиасти и приятели ще направят стрийт-денс шоу в София на ремонтираната част бул. Витоша до метро станцията в подкрепа на Movember. Освен родни танцьори, участие ще вземе и чуждестранна формация, като общият брой на участниците се очаква да надхвърли 200 души на всякаква възраст, като предимно ще бъдат деца и тийнейджъри.

Българският Movember е част от световната кампания за привличане на общественото внимание към един от проблемите на мъжкото здраве – ракът на простатата като тази сериозна тема се поднася по атрактивен начин – мъжете си пускат мустаци, а дамите ги насърчат да ги оформят и поддържат. Инициативата Movember се случва за девета поредна година в световен мащаб, а мъжете пуснали си „благотворителни” мустаци са над 1,9 милиона като сред тях са много известни личности, журналисти, блогъри и артисти, които подкрепят движението и споделят креативни идеи във всякакви арт формати, в които мустакът е главен герой.

Финалният уикенд от Movember ще включва събития през всеки от дните си с хаус парти в клуб „Грамофон” в петък, на което DJ ще бъде международно известният Методи Христов , рок парти в клуб „Строежа” в събота и кулминацията – стрийт-денс събитието в неделя на обяд, което е отворено за участие – всеки може да се включи в танците, стига да посети официалните репетиции и да се запише за участие във facebook на адрес: http://on.fb.me/TeFNn5

- реклама -