МИРА ДОБРЕВА ПОЛУЧИ НАГРАДА ЗА ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ

Мира Добрева

Научно-популярният филм на БНТ „Властелини на облаците“ бе отличен с награда от 14-о издание на Международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа“. Журналистката Мира Добрева получи престижното отличие вчера във Велико Търново. Тя и режисьорът Георги Торнев работят върху проекта повече от 4 години. За това време изминават хиляди километри, посещават четири държави от различни климатични области, за да заснемат най-добрите кадри.

„Селекцията тази година беше много силна, затова тази награда е така ценна. Вълнуващо е да получиш оценка за труда си, а това беше наистина многогодишен труд. Филмът нямаше да бъде възможен без Жоро Торнев и Христо Крушарски. Бяхме въвлечени в едно толкова вълнуващо пътешествие, научихме много интересни неща и се радвам, че успяхме да ги обединим в един филмов проект. Благодаря на журито и всички, които подкрепят хората, посветени на неуморния труд в името на документалистиката“ – сподели Мира Добрева.

„Властелини на облаците“ е документален разказ за възможностите на човек да влияе на времето. Един  вълнуващ филм за хората, които омилостивяват облаците.

- Advertisement -