Лятно кино училище

- реклама -spot_img

Актьорът Александър Кадиев и режисьорът на най-популярните ни сериали Виктор Божинов обучават наши деца на кино изкуство

Предстои първото по рода си у нас лятно кино училище

В Националния дворец на културата, в периода от 04.07. – 24.07. ще се проведе лятно кино училище за ученици, на възраст между 12-18 години. Сред имената, които ще бъдат ментори в академията са: актьорът Александър Кадиев, режисьорът Николай Акимов, режисьорът на „Под прикритие“ и „Стъклен дом“ Виктор Божинов, композиторът, режисьорът и продуцентът Неди Джон Крос, операторът и продуцент Димитър Гочев, актрисата Златка Керемедчиева и други. Те ще предадат на учениците своя опит и ще им покажат как на практика се създава един качествен кино продукт.

По време на обучението, възпитаниците на лятното училище ще научат как се случва магията на киното пред и зад камера. Ще придобият базови познания за това как се пише сценарий, как се режисира, какво е да си оператор, актьор и организатор на продукция.

Курсът ще бъде разделен на три етапа: пред-продукция, работа на терен и постпродукция. От създадените с помощта на професионалистите ленти, ще бъдат селектирани най-добрите, които ще представят България на международни фестивали за детско кино.

Инициатор и организатор на академията, в която младите таланти ще се учат от най-добрите в бранша, е българският филиал на Академията за сценични изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул LIPA 4:19.

лятно кино училище

- реклама -spot_img