ЛАЧЕНИТЕ ОБУВКИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО

- реклама -spot_img

ПАРАСКЕВА ДЖУКЕЛОВА И СТЕФАН ЩЕРЕВ ВЛИЗАТ В
„ЛАЧЕНИТЕ ОБУВКИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО“
БНТ1 избира любимия филм на българските зрители

ПАРАСКЕВА ДЖУКЕЛОВА И СТЕФАН ЩЕРЕВ ВЛИЗАТ В „ЛАЧЕНИТЕ ОБУВКИ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО“ БНТ1 избира любимия филм на българските зрители

Актьорите Параскева Джукелова и Стефан Щерев ще бъдат новата двойка в ефира на БНТ1. Чаровните актьори са водещи на специалния формат на националната медия, посветен на 100-годишния юбилей на българското кино – „Лачените обувки на българското кино“. Той стартира на 1-ви март и в четири студийни предавания на живо зрителите ще могат да изберат любимия филм на България. Гостите в предаването – известни режисьори, актьори, сценаристи, оператори и критици – ще коментират златната стотица и тенденциите, които разкриват заглавията в нея.

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ ще са част от представянето на седмото изкуство и с изпълнения на живо в студиото ще припомнят оригинални песни и музика от любими български филми. Сценографията на кино формата е на Чавдар Гюзелев.

Водещите са едни от добре познатите лица на съвременното кино и театър. Актрисата става известна на аудиторията с ролята на Лили от „Сезонът на канарчетата“. Има множество национални награди с филми като „Емигранти”, „Изпепеляване”, „Време за жени”, „Съдилището“ и др. В кино биографията на Стефан са записани роли в “Лошо момче”, “Прогноза”, “Мисия Лондон”, “Втори дубъл”, “Жълтото куче” и др., а през последните няколко години играе на театралната сцена в Сърбия. Не за първи път обаче, харизматичните актьори ще застанат заедно пред камера. Преди три години те се срещат на снимачната площадка на българския филм “Джулай“.

„Свързани сме с тази професия, не само като актьори. Всичките години, които сме прекарали пред камерата ни дадоха възможност да разберем какво се случва зад нея и сме абсолютно съпричастни с целия процес на правене на кино“, сподели Стефан Щерев. „Аз съм с една крачка пред Стефан, защото преди време бях водеща на едно много любимо на българските зрители предаване на БНТ – „Понеделник 8 и ½“. Имах възможността да се срещна с огромна част от тези български актьори, режисьори, сценаристи и хора, които са работили по създаването на българските филми. Мисля че това е и една от причините да бъда поканена отново, да водя заедно със Стефан „Лачените обувки на българското кино“, допълни Параскева Джукелова.

Заглавието на формата е вдъхновено от класическия филм „Лачените обувки на незнайния войн“ на Рангел Вълчанов – режисьорът, признат от своите колеги за един от най-добрите в историята на българското кино.

Първоначалният списък с емблематични български филми включваше 425 заглавия, като голяма част от тях бяха предложени от зрителите. Техният вот определи 100-те филма, които БНТ започна да излъчва от месец септември 2014 година. Любимите български филми могат да се гледат всеки ден от понеделник до четвъртък, от 23.00 часа по БНТ1.

Очаквайте на 1-ви март „Лачените обувки на българското кино“ само по БНТ1!

- реклама -spot_img