Кино Нова

- реклама -spot_img

Анджелина Джоли, Робърт Редфорд и Джордж Клуни са част от звездите, които превземат ефира от 14-и до 20-и майЦяла седмица зад решетките с Кино Нова

Анджелина Джоли, Робърт Редфорд и Джордж Клуни са част от звездите, които превземат ефира от 14-и до 20-и май

 

Истинска седмица зад решетките предстои за зрителите на КиноНова. Причината – предстоящият седмичен маратон, посветен на интригуващи затворнически истории.

От 14-и до 20-и май ефирът на медията ще бъде запазена територия за седем хитови заглавия, в които няма да липсват напрежение, избягали затворници, адвокатски изпитания, комични ситуации и не на последно място – впечатляващ актьорски състав. Анджелина Джоли, Винс Вон, Ричърд Гиър, Робърт Редфорд и Джордж Клуни са само част от звездите, които по един или друг начин ще бъдат замесени в затворническата тематика.

Начало ще поставят носителят на Оскар Даниел Дей-Луис и номинираната за Оскар Емили Уотсън в драмата „Боксьорът”, където двамата влизат в ролята на обречени любовници. Във вторник Анджелина Джоли ще се впусне в неистова надпревара с времето във филма „Могъщо сърце”, за ролята си в който получава 5 номинации за Оскар. Комедията „Хайде в пандиза” ще разведри атмосферата в сряда, когато професионален престъпник и богато хлапе се озовават в една и съща килия.

Впечатляващ екранен дует – Винс Вон и Хоакин Финикс, превземат ефира в четвъртък, когато ще бъде излъчен трилърът „Форсмажор”. В петъчната вечер Ричърд Гиър ще изиграе безскрупулния адвокат Мартин Вейл в лентата „Първичен страх”, а в събота Робърт Редфорд ще превземе властта във военен затвор във филма „Последният замък”.

Финал на тематичната затворническа седмица ще постави класиката на братя Коен „О, братко, къде си?”. Отличната игра на Джордж Клуни, Джон Тортуро и Тим Блей Нелсън в главните роли заслужено им носи положителни отзиви сред кино критиците, а Клуни дори е номиниран за Златен Глобус в категорията „Най-добър актьор”.

 

Седмица, посветена на затворническата тематика – от 14-и до 20-и май, от 21.00 ч. по КиноНова. 

- реклама -spot_img