КЪРВАВА СВАТБА

BojuraКЪРВАВА СВАТБА В „ДЪРВОТО НА ЖИВОТА“

ЛЮБОВТА МЕЖДУ ХРИСТО ШОПОВ И АЛЕКСАНДРА ЛОПЕС ПОДПАЛВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА

 

Наследникът на рода Вълчеви Йордан и неговата любима, туркинята Азра ще посрещнат съдбата си в предстоящия епизод на българската сага „Дървото на живота“. Тяхната забранена любов ще разтърси не само семействата им, но и цялата държава. В началото на XX век, в контекста на сложните междудържавни отношения между наскоро извоювалата своята Независимост България и Турция, на браковете между християни и мюсюлмани, българи и турци, не се гледа с добро око. Общото бъдеще на Йордан, който е и офицер от българската армия, и Азра изглежда невъзможно. И все пак, изправена пред яростта на баща си и брат си и волята им да я омъжат в Турция, младата Азра напуска семейството си, за да пристане на голямата си любов Йордан. Дали двамата ще успеят да преодолеят пречките пред общото си щастие или ще преглътнат горчивото разочарование – предстои да видим развръзката в предстоящия епизод 8 на „Дървото на живота“.

Сюжетът на забранената любов между българин и туркиня в „Дървото на живота“ е вдъхновен  от реални исторически събития от началото на миналия век. Тогава забранената любов между българин и туркиня едва не прерастват в граждански конфликт. Случаят има международен отзвук и става печално известен в най-новата ни история като „Русенската кървава сватба“.  

Докато Йордан и Азра се борят за своята любов, Панто вече е изрекъл сватбената клетва, но сърцето му е пълно с омраза към невестата му Евдокия. Нейната братовчедка, фаталната Божура, е успяла да оплете в мрежите си младия Вълчев и е готова да рискува всичко, за да има Панто само за себе си. Разкъсван межу двете, Панто ще направи дързък, но очакван избор.

Предателството на Илия и последвалите драматични събития около приставането на Азра осуетяват сделката за фабриката. Но дали това ще му донесе жадувания дял от семейната собственост?

Петруна унищожава целия архив на местното звено на тесните социалисти, за да защити сина си Христо. Той е изключен от местната организация и напуска дома. Ще успее ли Петруна да си прости, че прогонва сина си? И ще стигне ли куража на Христо да намери своя път?

Епизод 8, българската сага „Дървото на живота”, неделя, 21 април, 20:00. 

- Advertisement -