КАРБОВСКИ ЗА СВОБОДАТА В ЖУРНАЛИСТИКАТА

- реклама -spot_img

ВЪЗМОЖНА ЛИ Е НЕЗАВИСИМАТА ЖУРНАЛИСТИКА – МАРТИН КАРБОВСКИ В СПЕЦИАЛНО ИНТЕРВЮ ЗА МИРА ДОБРЕВА

 

В събота и неделя (2 и 3 април) в предаването „Отблизо с Мира“, Мартин Карбовски и Мира Добрева ще разговарят за жълтите медии и тяхното пазарно господство, за това има ли място за независимата журналистика, кои черти на българина подклаждат успеха на клюката и защо е опасен псевдо-патриотизмът. С госта в неделното студио на предаването Вера Хаджиева, ще продължи дискусията за родолюбието зад граница.

Рубриката „Къде са те сега” предлага на зрителите среща с водещата на едно от първите музикални предавания на БНТ „Какафония“ – Анелия Каранова.

„Отблизо с Мира“ ще представи заслужаващата подкрепа инициатива на Александър Македонски и негови приятели – „Колело за смет, за дете велосипед!“ Всяка година три момчета запретват ръкави и от купчина ръждясало желязо правят колелета, които подаряват на социално слаби деца.

Какви героични подвизи и затрогващи постижения се случиха тази седмица, зрителите на БНТ1 ще научат от Добрия Вестоноско, а в рубриката „Дневниците на червенокосата“ екипът на предаването е събрал колекция от любопитни истории за най-безсмислените оръжия, изработвани някога и за най-глупавите обаждания на спешния телефон.

В рубриката „Светът отблизо“ екипът на Мира Добрева представя най-дългата страна на Земята – Чили.

МАРТИН КАРБОВСКИ

- реклама -spot_img