Инкогнита

inkognita“Инкогнита” с представяне на „София Филм Фест”

 

Филмът на режисьора Михаил Пандурски „Инкогнита” – копродукция на Българската национална телевизия ще бъде представен на 17-тото издание на международния филмов фестивал „София Филм Фест” на 15-ти март в кино „Люмиер” от  16:00ч.

            Лентата е създадена по мотиви от повестта „Бариерата” на Павел Вежинов и е резултат на 10-годишен труд на режисьора Пандурски. Ролите са поверени на звездите на българското кино и театър проф. Стефан Данаилов, Георги Стайков, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и Ива Гочева, която с ролята на тайнствената Доротея прави и своя дебют в игралното кино. В този филм изпълнява своята последна роля незабравимият Наум Шопов.

Сюжетът разказва за световноизвестния диригент Антон Хорн (Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей и във връзка с това трябва да преодолее много конфликти. Неговото динамично ежедневие е разтърсено от Доротея, младо момиче със свръхестествени способности, което се крие от полицията. Тя го въвежда в един свят на непознати и необясними духовни енергии, които правят възможно човек да полети и променят изцяло живота му.

Световната премиера на филма се проведе в Германия през месец май 2012г., a за пръв път в България той бе показан през месец ноември.

 

- Advertisement -