Инкогнита

inkognita“Инкогнита” с представяне на „София Филм Фест”

 

Филмът на режисьора Михаил Пандурски „Инкогнита” – копродукция на Българската национална телевизия ще бъде представен на 17-тото издание на международния филмов фестивал „София Филм Фест” на 15-ти март в кино „Люмиер” от  16:00ч.

            Лентата е създадена по мотиви от повестта „Бариерата” на Павел Вежинов и е резултат на 10-годишен труд на режисьора Пандурски. Ролите са поверени на звездите на българското кино и театър проф. Стефан Данаилов, Георги Стайков, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и Ива Гочева, която с ролята на тайнствената Доротея прави и своя дебют в игралното кино. В този филм изпълнява своята последна роля незабравимият Наум Шопов.

Сюжетът разказва за световноизвестния диригент Антон Хорн (Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей и във връзка с това трябва да преодолее много конфликти. Неговото динамично ежедневие е разтърсено от Доротея, младо момиче със свръхестествени способности, което се крие от полицията. Тя го въвежда в един свят на непознати и необясними духовни енергии, които правят възможно човек да полети и променят изцяло живота му.

Световната премиера на филма се проведе в Германия през месец май 2012г., a за пръв път в България той бе показан през месец ноември.

 

Start typing and press Enter to search

ИНКОГНИТА

ИНКОГНИТАНовият игрален филм ИНКОГНИТА представя арт – хаус кино за ценители

 

Премиерата ще се състои на 22 ноември 2012 в кино „Люмиер”

 

На 22 ноември почитателите на студийното кино ще имат възможност за първи път да видят новата продукция на продуцентска къща „Камера” – игралният филм ИНКОГНИТА на режисьора Михаил Пандурски и продуцентите Димитър Гочев и Росен Цанков. Премиерата на филма ще се състои в кино „Люмиер”, в рамките на „Киномания 2012”. Филмът е създаден по мотиви от повестта „Бариерата” на Павел Вежинов и е резултат на 10-годишен труд на режисьора Михаил Пандурски. Ролите са поверени на звездите на българското кино и театър Стефан Данаилов, Георги Стайков, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и Ива Гочева, която с ролята на тайнствената Доротея прави и своя дебют в игралното кино. В ИНКОГНИТА изпълнява своята последна роля незабравимият Наум Шопов.

 Сюжетът на филма разказва за световноизвестния диригент Антон Хорн (Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей и във връзка с това трябва да преодолее много конфликти. Неговото динамично ежедневие е разтърсено от Доротея, младо момиче със свръхестествени способности, което се крие от полицията. Тя го въвежда в един свят на непознати и необясними духовни енергии, които правят възможно човек да полети и променят изцяло живота му.

Това е некомерсиален филм и нов прочит на повестта “Бариерата” на Павел Вежинов – метафизичен поглед на режисьора Михаил Пандурски в тъмната бездна на човешкото подсъзнание. Филмът  ИНКОГНИТА ще изненада зрителите и с оригиналния си саундтрак. Автор на музиката е Константин Цеков от ФСБ, а изпълнението е на симфоничния оркестър, хор и солисти на Мариинския театър, Санкт Петербург, Русия, под диригентството на световно известния маестро Валерий  Гергиев.

На тазгодишния Московски международен кинофестивал ИНКОГНИТА бе включен в престижната секция за арт-хаус кино, в която се показват филми за киномани, а световната премиера на филма се състоя на 9 май в град Мюнстер, Германия.

След премиерата на ИНКОГНИТА на 22 ноември в НДК, филмът ще бъде показван за любителите на арт-киното от 23 ноември в кино ”Eurocinema” и от 3 декември в столичното филмотечно кино „Одеон“.

 

***

Режисьорът Михаил Пандурски е роден през 1955 г. в София. Завършва “Кинорежисура” във ВИТИЗ ”Кръстьо Сарафов”. През 1990 г. първият му игрален филм „Единственият свидетел” получава три награди на филмовия фестивал във Венеция. През 1994 г. филмът му „Голгота” е награден със специалната награда на журито на филмовия фестивал “Златна Роза” във Варна. От 1989 г. Михаил Пандурски живее в Германия със съпругата си – хореографа Донвена Пандурски.

Start typing and press Enter to search