Графика – малък формат

- реклама -

ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ”

 

представя

 

Национална изложба-конкурс

 „Графика-малък формат”

тема  „Виното”

ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ ЗА 2012Г.:

1 декември 2012 (събота) от 19.00 часа в галерия „Сезони”, ул. „Кракра” № 2А

 

         По традиция през месец декември галерия „Сезони” показва Национална изложба-конкурс „Графика-малък формат”. И този път за нас ще е удоволствие да Ви поканим на тази забележителна изложба, представяща многообразието от автори и техники в съвременното графично изкуство. Акцент тази година е темата – „ВИНОТО”. Заради международното участие в събитията от форумът се дава възможност за общуване между български и  сръбски творци. Това е в духа на по-мащабната програма на галерия „Сезони” за представяне на чуждестранни художници, по която вече е показана изложбата „Удоволствието е мое” на Весна Павлович (Сърбия) и Едуардо Алварадо (Испания). През месец януари 2013 предстои изложба с участието на Ракеш Бани(Индия), през април изложба на художници от „Център за графика”, Белград, през месец май изложба с белгийско участие.

Изключително се вълнуваме да Ви поканим освен да разгледате изложбата и на официалната церемония за връчване на наградите от конкурса „Графика-малък формат” за 2012 година – на 01 декември (събота) от 19.00ч. в пространството на галерия „Сезони”. Очакваме Ви!

 

  • Организатори:                                                                      
  • Съюз на българските художници, секция „Графика и илюстрация” към СБХ                                                                                     Галерия Сезони

с подкрепата на

НАЦИОНАЛЕН ФОНД „КУЛТУРА”, ПРОГРАМА „ДЕБЮТИ

  • Участници:

Повече от 100 съвременни визуални артиста, изкушени от изкуството на малката графична форма и представители на всички творчески поколения. Участват, както утвърдени художници, които определят облика на нашето графично изкуство през последните няколко десетилетия, така и млади графици, за част от които настоящото събитие е и творчески дебют.

 

- реклама -
Previous articleИНКОГНИТА
Next articleBIG BROTHER ALL STARS