Годишни награди

- реклама -

Връчване на първите медийни награди

„Валя Крушкина – журналистика за хората“

 

На 22 ноември от 19:00 в сградата на Българското национално радио ще се състои церемонията по връчването на първите годишни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“, част от поименния фонд „Валя Крушкина“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Над 50 са номинираните журналисти в четирите категории  -„Печатна медия”, „Електронна медия”, „Онлайн медия” и „Млад Журналист”. От номинираните ще бъде излъчен и носителят на голямата награда “Валя Крушкина” за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат  или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост и др. 

Наградите са създадени от фонд „Валя Крушкина”, учреден на 1 септември тази година от роднини, приятели и колеги на Валя от различни медии. В продължение на един месец всеки можеше да номинира журналисти и медии в една от четирите категории, публикувани в сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи” http://www.wcif-bg.org/contests.php?id=53,  която е известна със своята роля за насърчаване на благотворителността и доброволчеството в обществото. Целта на наградите е да отличат примери за отговорна, обективна журналистика. Важна особеност при номинациите за конкурса е възможността всеки журналист сам да номинира свой материал.

Годишните награди за журналистика в памет на Валя Крушкина са създадени с надеждата, че медиите в България ще се обединят в подкрепа на каузата на обективната журналистика, с отношение и толерантност към проблемите на обществото и хората.

 

- реклама -
Previous articleMAD MEN
Next articleBIG BROTHER ALL STARS