Годишни Музикални Награди 2012

- реклама -

БГ РАДИО даде надежда за Нова мечта за българската музика

 Годишни Музикални Награди 2012

Дони и Момчил станаха БГ Вдъхновители 2012, Йордан Йовчев – БГ Посланик

 В Световния Ден на Земята БГ РАДИО раздаде Годишни Музикални Награди 2012 и даде началото на една Нова мечта в съвременната българската поп и рок музика.

С грандиозната церемония Годишни Музикални Награди 2012 екипът на радиото, което пуска само българска музика и великолепните водещи на шоуто Орлин Горанов и Любо Киров, дадоха символично Ново начало на бг сцената, в което утвърдените вече артисти подават ръка на новите лица в българската музика.

От сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2012 своите премиери получиха чисто новите песни на Лили ИвановаТи не си за мен, ДивнаThe One, Графа, Печенката и БобоДим да ме няма, Лора КараджоваMotivation, SymphonicsWhatever She Wants, Б. Т. Р. – Защо. Присъстващите в зала 1 на НДК, както и зрителите на bTV, видяха и чуха още изпълненията на: Васил Найденов и Мария Илиева, Белослава и Рут, Софи Маринова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Мариана Попова и Кристина Димитрова и Елица Тодорова.

Тази година слушателите на БГ РАДИО гласуваха за музикалните отличници на изминалите цели две години, защото през 2011 г. вместо церемония, радиото празнува 10-ия си рожден ден в ефир с голям концерт в София.

 А ето и кои са победителите в Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2012 г., избрани чрез слушателски вот, които получиха своите призове от сцената на зала 1 на НДК:

 

  • БГ Група – Мери Бойс Бенд
  • БГ Изпълнителка – Рут
  • БГ Дебют – Дивна
  • БГ Текст – Чуй ме – Мариана Попова
  • БГ Албум – Невидим – Графа
  • БГ Песен – Ти не можеш да ме спреш (Дивна, Криско,      Миро)
  • БГ Изпълнител – Любо Киров
  • БГ Видеоклип –       реж. Васил Стефанов за “Заедно” (Графа, Любо, Орлин)
  • БГ Дуо/ Трио – Рут и Белослава

Освен деветте награди, които се гласуваха от повече от 30 000 слушателя на БГ РАДИО през последните два месеца, екипът на радиото връчи и традиционните си награди БГ Вдъхновител и БГ Посланик. Тази година статуетката БГ Вдъхновител отиде в ръцете на Дони и Момчил, любимия български дует, който екипът на БГ РАДИО събра за общо изпълнение още миналата година на десетгодишнината на радиото, празнувана с голям концерт на пл. Ал. Батенберг. Емблематичната им песен Малкият Принц, прозвуча на нов глас от двама млади изпълнители от риалити формати на две конкурентни телевизии от изминалата година. Стелияна от Гласът на България и Богомил от X Factor са вече автономни бг артисти и част от Новата мечта за българска музика.

Другата награда, която се решава изцяло от екипа на радиото, БГ Посланик, под нестихващи аплодисменти получи Йордан Йовчев – най-успелият български гимнастик и единственият в целия свят, който ще участва за шести път на олимпиада, тази година в Лондон.

Останете на честотите на БГ РАДИО и тази седмица, за да чуете най-интересните реплики и интервюта с победителите от тазгодишната церемония, както и всички нови песни, представени за първи от сцената на Годишните Музикални Награди 2012.

 Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2012 се реализираха с подкрепата на програмата за корпоративна социална отговорност VIVACOM Фонд, BMW България и Застрахователно АД “ВИКТОРИЯ”, Тандем В ООД,  Валерий СиМ Груп АД   и с медийното партньорство на CITY TV, bTV и сп. Блясък и Story.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Новият хотел GRAND RESORT PAVEL BANYA – Medical & Spa EpiCentrum е финалист за престижните награди

СПА-иновациите са във фокуса на Балканските туристически Оскари 2020 Най-новият мащабен и иновативен шедьовър за СПА-туризъм – GRAND RESORT PAVEL BANYA – Medical & Spa...

Радев: Съгласие за РСМ когато езикът на омразата се изкорени необратимо

България трябва да даде съгласие за начало на преговорите на РС Македония, след като се признаят обективните исторически факти и след като...

Balkan Awards of Tourism Industry 2020: Здравният туризъм спасява пациенти в период на Ковид-криза

„Медикъл Караджъ” е финалист за Балканските Оскари Здравният туризъм е особено актуален в периода на световна пандемична криза, когато и здравната система в някои региони...

Balkan Awards of Tourism Industry 2020: С над 76 лековити извора наш курорт е лидер в Европа

Хотел “Царска баня” е финалист за Балканските Оскари 2020 С рекордните над 76 лековити минерални извора малкото градче Баня е уникат за Европа и света,...

Д-р Борил Петров: БЧК е направило множество дарения на Пета градска болница

Директорът на Пета градска болница Борил Петров разказа и за дългогодишната подкрепа на Българския Червен кръст, които помагат на болницата от 2012...

Заев: България нищо не ни отрича, историята да ни сплоти

Първата причина е, че докато траят разговорите, не може всичко да бъде споделяно с обществеността и вероятно се създава не особено добро...