Годишни Музикални Награди 2012

- реклама -

БГ РАДИО даде надежда за Нова мечта за българската музика

 Годишни Музикални Награди 2012

Дони и Момчил станаха БГ Вдъхновители 2012, Йордан Йовчев – БГ Посланик

 В Световния Ден на Земята БГ РАДИО раздаде Годишни Музикални Награди 2012 и даде началото на една Нова мечта в съвременната българската поп и рок музика.

С грандиозната церемония Годишни Музикални Награди 2012 екипът на радиото, което пуска само българска музика и великолепните водещи на шоуто Орлин Горанов и Любо Киров, дадоха символично Ново начало на бг сцената, в което утвърдените вече артисти подават ръка на новите лица в българската музика.

От сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2012 своите премиери получиха чисто новите песни на Лили ИвановаТи не си за мен, ДивнаThe One, Графа, Печенката и БобоДим да ме няма, Лора КараджоваMotivation, SymphonicsWhatever She Wants, Б. Т. Р. – Защо. Присъстващите в зала 1 на НДК, както и зрителите на bTV, видяха и чуха още изпълненията на: Васил Найденов и Мария Илиева, Белослава и Рут, Софи Маринова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Мариана Попова и Кристина Димитрова и Елица Тодорова.

Тази година слушателите на БГ РАДИО гласуваха за музикалните отличници на изминалите цели две години, защото през 2011 г. вместо церемония, радиото празнува 10-ия си рожден ден в ефир с голям концерт в София.

 А ето и кои са победителите в Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2012 г., избрани чрез слушателски вот, които получиха своите призове от сцената на зала 1 на НДК:

 

  • БГ Група – Мери Бойс Бенд
  • БГ Изпълнителка – Рут
  • БГ Дебют – Дивна
  • БГ Текст – Чуй ме – Мариана Попова
  • БГ Албум – Невидим – Графа
  • БГ Песен – Ти не можеш да ме спреш (Дивна, Криско,      Миро)
  • БГ Изпълнител – Любо Киров
  • БГ Видеоклип –       реж. Васил Стефанов за “Заедно” (Графа, Любо, Орлин)
  • БГ Дуо/ Трио – Рут и Белослава

Освен деветте награди, които се гласуваха от повече от 30 000 слушателя на БГ РАДИО през последните два месеца, екипът на радиото връчи и традиционните си награди БГ Вдъхновител и БГ Посланик. Тази година статуетката БГ Вдъхновител отиде в ръцете на Дони и Момчил, любимия български дует, който екипът на БГ РАДИО събра за общо изпълнение още миналата година на десетгодишнината на радиото, празнувана с голям концерт на пл. Ал. Батенберг. Емблематичната им песен Малкият Принц, прозвуча на нов глас от двама млади изпълнители от риалити формати на две конкурентни телевизии от изминалата година. Стелияна от Гласът на България и Богомил от X Factor са вече автономни бг артисти и част от Новата мечта за българска музика.

Другата награда, която се решава изцяло от екипа на радиото, БГ Посланик, под нестихващи аплодисменти получи Йордан Йовчев – най-успелият български гимнастик и единственият в целия свят, който ще участва за шести път на олимпиада, тази година в Лондон.

Останете на честотите на БГ РАДИО и тази седмица, за да чуете най-интересните реплики и интервюта с победителите от тазгодишната церемония, както и всички нови песни, представени за първи от сцената на Годишните Музикални Награди 2012.

 Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2012 се реализираха с подкрепата на програмата за корпоративна социална отговорност VIVACOM Фонд, BMW България и Застрахователно АД “ВИКТОРИЯ”, Тандем В ООД,  Валерий СиМ Груп АД   и с медийното партньорство на CITY TV, bTV и сп. Блясък и Story.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Милена Цанева – „Броеница. Из гънките на паметта“ (откъс)

Излезе от печат книгата на проф. д-р Милена Цанева „Броеница. Из гънките на паметта“, пъстра и неизбродима галерия от спомени, ценен дар за любознателния...

Топ 10 на книжарници „Сиела“ за 14-20.09.2020

  Крадецът на праскови, Автор: Емилиян Станев, Издателство: Сиела https://ciela.com/kradetsat-na-praskovi-emiliyan-stanev.html   Менгеле - Ангелът на смъртта, Автор: Дейвид Маруел, Издателство: Сиела https://ciela.com/mengele-angelat-na-smartta.html   Дневникът на един дръндьо -...

Дубравка Угрешич – „Американски речник“ (откъс)

 REFUGEE – Откъде сте? – пита ме млад фламандски фотограф, опитвайки се с въпроса си да смекчи напрегнатото ми лице. – От Загреб – отговарям. – А...

Балкански лидер е финалист за Строителните Оскари 2020

Президентът на Северна Македония връчи първото отличие за NASTEL BUSINESS CENTER Една от най-успешните строителни компании на Балканите е финалист за престижния конкурс за Луксозно...

Арман Бабикян: Протестът изхвърли Борисов зад Околовръстното шосе

„Протестът постигна много неща. Трудно си даваме сметка за това, но България със сигурност не изглежда по същия начин, по който преди...

Протестиращи обещаха изненади в навечерието на третото Велико въстание

За 74-та поредна вечер група протестиращи се събра в центъра на столицата, за да изрази недоволството си срещу начина на управление на...