Разследване

- реклама -spot_img

След „Разследване” дилър на канабис е задържан в ареста

Екипът на „Разследване” и направеното разкритие в последния епизод на предаването станаха причина за задържането на продавача на канабис Кръстю Трайков. Той бе заловен часове, след като екипът на предаването заедно с полицаи хванаха и купувача на тревата Лазар Георгиев. Последният е пуснат под гаранция заради съдействието си на полицията, а продавачът Кръстю Трайков е с постоянна мярка за задържане, докато се гледа делото.

В последния епизод на „Разследване” топ журналистът Васил Иванов показа как отглеждането на канабис в селата край Петрич е основен поминък на жителите. Около 70 % от живеещите там са с условни присъди. Почти всички са възрастни хора, осъдени или със заведени срещу тях дела. Въпреки това обаче те продължават да отглеждат канабис в къщите си, тъй като няма съдия, който да вкара в затвора хора на по 70 – 80 години. По данни от полицията възрастните хора не са истинските производители, а просто поемат отговорността за действията на своите наследници. Само при обиска на две къщи, полицията намира голямо количество сушен и висококачествен канабис. И докато старите хора го продават за около 4000 лв. килограм, на пазара на дребно в София той струва около 20 хиляди лв., а в чужбина – три пъти повече.

Канабис индустрията в селата около Петрич върви в продължение на 20 години. Макар да се залавят огромни количества, присъдите са условни, а престъпниците излизат беловласите старци.

 „Разследване” – всяка неделя от 17.00 ч. по Нова ТВ.

- реклама -spot_img