Разследване

0
73

Разследване„Разследване” – три години след „Соло” никой не знае

къде е Илиян Тодоров

 

 Три години след случая „Соло” главният заподозрян за убийството на двете млади момчета Васил Александров и Кирил Въжаров – Илиян Тодоров е изчезнал и никой не знае къде е. Това стана ясно в последния епизод на „Разследване”, където топ журналистът на Нова ТВ Васил Иванов върна зрителите назад към трагичната нощ, повдигайки отново въпроса ще има ли възмездие и наказан за извършеното престъпление.

 Двойното убийство пред дискотека „Соло” през 2009 г. и оправдателната присъда, която главният заподозрян Илиян Тодоров получи след това, разтърсиха цяла България. Съдът оправдава подсъдимия заради липса на достатъчно доказателства, а дали е така обаче?

В „Разследване” Васил Иванов изложи всички доказателства, които съдът не взима предвид при произнасяне на присъдата – Илиян си купува нож седмица преди убийството, а мостра от същия нож, от същия магазин съвпада с раните на жертвите; веднага избягва с такси, а шофьорът свидетелства, че казва по телефона на свой приятел – „на тия тримата им … майката”. Не биват взети под внимание и показанията на негови приятели, които свидетелстват, че ги е карал да не казват на полицията нищо за инцидента. И още – по ризата, намерена в апартамента му, е открита кръвта на едно от убитите момчета, веднага след инцидента, изчезва и изрязва до кръв ноктите си, подстригва се и се изрусява – нещо, което никога не е правил преди. Въпреки това обаче съдът го оправдава. Мотивите – от записа на охранителна камера не се виждало точно кой какво прави… и го нямало ножа, намерен бил друг нож в колата му.

Необяснимо за близките остава защо при толкова други доказателства, съдът се позовава единствено на лошия запис и липсващия нож. Дали заради това, че бащата на Илиян е високопоставен политик с особено топли връзки на най-високо ниво, или по друга по-комерсиална причина? Друг шокиращ факт около случая, който бе представен, е, че съдебен експерт – психиатър д-р Елка Стойчева признава, че й е предлаган подкуп в размера на 10 000 лв., за да каже, че Илиян е луд.

Днес никой не знае къде е той – според близките на жертвите, може би вече е в чужбина. Така ако заподозреният за двойното убийство бъде осъден на втора инстанция, е напълно възможно той да не бъде открит и отново да няма възмездие за жертвите и техните почернени семейства.

„Разследване” – всяка неделя от 17.00 ч.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.