„Евро 2012 – Безкрайно лято”

„В кадърна БНТ представя „Евро 2012 – Безкрайно лято”

 

На 16 и 17 юли в рубриката „В кадър” БНТ ще излъчи документалния филм на Антония Близнакова за Европейското първенство по футбол – „Евро 2012 – Безкрайно лято”.

От 08 юни до 02 юли 2012г. в Полша и Украйна се проведе Европейското първенство по футбол. Това беше най-чаканото събитие от футболните запалянковци за годината и предизвиква огромен интерес и отзвук не само сред феновете, но и в цялото общество. Филмът на спортния журналист Антония Близнакова разкрива емоцията на събитието, пресъздава атмосферата и обобщава случилото се по терените.

Футболът е първата част, която ще бъде излъчена в понеделник от 22:00 ч. по БНТ1. В нея се обобщават най-важните моменти от турнира – победителите, разочарованията, изненадите, звездите, както и мястото на България в първенството – отсъствието на нашия отбор, лобирането от страна на Борислав Михайлов като член на Изпълкома на УЕФА и президент на БФС. Включен е и клип от комични коментаторски бисери на водещите на БНТ.

Втората част на филма, която ще се излъчи във вторник отново в 22:00 ч., засяга домакинството на Полша и Украйна, плюсовете и минусите от организирането на шампионата, печалбите и загубите, най-големите трудности, протестите и икономическата страна на въпроса. За първи път държави от Източна Европа приемат такъв голям спортен форум, очакванията на мнозина бяха за тотален провал. Полша обаче се справи блестящо, малко по-различно е положението в Украйна.

Автор на филма е Антония Близнакова, оператор – Николай Балкански, а режисьор Йоана Капанова.

 

„В кадър”: „Евро 2012 – Безкрайно лято”, понеделник и вторник от 22:00 часа, само по БНТ1!

Start typing and press Enter to search