Горещи филмови заглавия с лятното кино на БНТ

- реклама -spot_img

„Куче в чекмедже” и „Прогноза” – специални заглавия през уикенда

 

БНТ основа и спази традицията да заложи на висококачествена филмова продукция, предлагайки я на зрителя в сезона на летните отпуски, за да постигне перфектното съчетание на спокойствието на почивката и забавлението чрез магията на седмото изкуство. Програмирането обхваща различните вкусове на аудиторията и е съобразено с целевите групи. Разнообразието в плейлистата варира от романтични комедии до вечните филмови класики и семейно кино. Филмовата програма започва още в първите часове на уикенда в събота, когато от 9:30 ч. ще бъде излъчен анимационният филм „Помощ! Аз съм риба”. Режисьор е Стефан Фелдмарк, а продукцията печели наградата на детското жури от филмовия фестивал в Чикаго. Филмът ще зарадва малчуганите с вълнуващи приключения и интересни случки, поднесени с много смях.

 Като телевизия за цялото семейство, БНТ е заложила на семейни комедии и приключения. От 14:00 ч. в събота всички ще се забавляват с приключенския филм „Завръщане на острова на съкровищата”. Копродукцията на Люксембург, Германия и Нова Зеландия разказва за порасналия Джим Хокинс, който вече е английски търговец. Докато се опитва да спаси последния си кораб от корумпирани военни, той среща млада красива жена, в която се влюбва. Оказва се, че тя е дъщеря на жестокия му враг Джон Силвър. Дали това ще бъде история с щастлив край, зрителите ще разберат в горещия съботен следобед на 22 юли.

 Като най-големият продуцент на българско кино, единствено БНТ ще излъчи последните големи кино хитове, произведени у нас. Под шапката на „Лятно кино с БНТ1” в съботната вечер от 21:40 ч. зрителите ще видят българския филм „Прогноза”. Сценарист и режисьор е Зорница София, а в ролите са звездите Теодора Духовникова, Крешимир Микич, Юлиян Вергов, Асен Блатечки, Деян Славчев-Део и др. „Знаеш ли кой е най-щастливият човек на земята?” – историята на филма започва с този въпрос, изречен от Марко – известен лондонски кореспондент, хърватин, човек с адрес, но не и с дом. Съдбата го среща с младата българска журналистка Маргарита, пристигнала в Лондон на стаж. Събира ги журналистиката, разделят ги неговият снобизъм и нейната ведра маниакалност. Маргарита се връща в България и с група приятели от различни балкански страни заминава за затънтен турски остров да кара сърф. Марко я последва на острова и не след дълго разбира, че той е най-щастливият човек на света…

 

В многообразието от заглавия БНТ няма да пропусне да отдели внимание и на малките си зрители. В неделя от 08:25 ч. сутринта те ще изживеят приключението с последната, 13-та серия на българския детски филм „Магна Аура – изгубеният град”. Малко по-късно малкият Митко Миташки ще припомни как се купува куче за два лева и осемдесет стотинки и шест трамвайни билета с култовата българска комедия „Куче в чекмедже” на режисьора Димитър Петров. В сивите студени сгради няма място нито за чекмедже, нито за една детска мечта… за Рошко.

             Програмата на обществената медия предлага още качествени филми през почивните дни. В съботния следобед от 18:00 ч. зрителите ще видят филма на Джордж Гало, създаден по истински случай „Цветовете на лятото”. Драмата ще проследи историята на младия, талантлив, начинаещ художник Джон, който ще почерпи опит от големия руски творец Николай Серов. Големият художник ще му разкрие безценни неща за живота и основни истини за изкуството. От 20:45 ч. пък ще бъде излъчена копродукцията на Германия, Франция и Великобритания „Завръщането на господин Рипли”. Историята отново е за перспективен художник, който умира при катастрофа. Приятелят му Том Рипли приема неговата самоличност и започва да разпространява скъпи фалшификати. Специалистът, засякъл измамата, е отстранен, а от кашата успява да го измъкне новата му съпруга с ангелска външност и демонски страсти.

 БНТ си поставя сериозната цел да утвърди традицията на качественото кино, излъчвано в ефир. Това регламентира и избора на филмови заглавия за рубриката „Лятно кино”. Програмната стратегия на телевизията отразява очакванията и навика на зрителската й аудитория да гледа хубави и филми и да се забавлява качествено. Директен отговор на това желание са филмовите класики и хитовите заглавия, които са абсолютна необходимост за всяка телевизия и на които зрителите ще имат възможност да се насладят единствено с Лятното кино на БНТ.

- реклама -spot_img