Една Маргарита

 Горещници

Лято. Горещи дни и нощи. Толкова горещи, че важи само за буквалния смисъл. Това се отрази и на най-издържливите. Дори и котката на Дичо вече спряха да я крадат. Ники Илиев и Саня решиха да се оженят в гората. Графа потърси стимул в Джим Бим, за да продължи да го няма. Мартин Карбовски се договори, да не бъде разкриван от джиджея, че посещава NIGHT FLIGHT. Направи го в ефир, директно със собственика на заведението, който пък си призна, че няма проблеми с Димитър Рачков.  А страницата във Фейсбук на Once Upon a Time Biblioteka започна да се пълни с невероятни снимки. Синоптиците на БТВ обявиха код червено и без Емил Чолаков.

Така или иначе животът си течеше макар и заради жегата – странно. Неделя. 43 градуса. Маргарита реши, че това е денят, в който трябва  да промени нещо. Време е от продавачка на Фън Шуй амулети на Илиенци да се изкачи едно стъпало по-нагоре и да сбъдне мечтата си. Дни и нощи си е представяла как прави коктейли в най-готиното заведение на плажа. Как Калин Сърменов идва на бара и й казва, че иска една Маргарита. Тя, уж свенливо, му отговаря, че така или иначе, няма сестра близначка, сочейки табелката с името си. Не за друго, а защото е закачена на нищожния й бански. Може пък така да му направи впечатление, с хумор. А той да я уреди да участва в някоя реклама.

Толкова години в Илиенци! Стига вече. Решително взе книгата „Фън шуй за нов живот“ и, следвайки указанията в нея, пренареди целия магазин. Китаецът – шеф остана толкова доволен, че тя е решила да почисти и веднага й даде тройна надница, много преди работното време да приключи.

Маргарита планира да похарчи парите в някой нощен клуб, като се напие безпаметно с приятелките си. Плановете й се реализираха толкова успешно, че още на следващия ден вечерта тя се събуди на Слънчев бряг. Разсъни се бързо, защото си спомни, че всъщност я наеха на работа като барманка на морето. „Това е резултатът като четеш книги. Преуспяваш.“ – помисли си тя. Реши още утре да си купи „Фън шуй за вечна любов“.

Докато се отърси от мисли и махмурлук, вече беше зад бара и търпеливо слушаше напътствията на колегата си. Не пропускаше да се огледа за известни личности. Заведението беше пълно. Музиката – страшно силна. Всички танцуваха. Маргарита се наслаждаваше на успеха и късмета си за нов живот. Тя успя да промени съдбата. Кой ли ще е първият й клиент?! Оглеждаше се за Калин Сърменов или поне за Калин Врачански. В този момент пред очите й се появи голяма компания от китайци и един от тях извика:

–      Уа ма шан ши лн Кока Кола!

–      Десет студени какво? – провикна се тя, неразбрала поръчката.