Денят започва с Георги Любенов

- реклама -

 „Денят започва в неделя” с Георги Любенов

 „Денят започва… в неделя” е най-новото предаване на БНТ1 с водещ Георги Любенов. Зрителите ще го видят в различно професионално амплоа, но той  ще продължи да води емисиите „По света и у нас”. Новото му предаване ще се излъчва на живо от 9-11ч. и е логично „уикенд” продължение на делничния сутрешен блок на БНТ1 „Денят започва”.

 „Предаването е тип „инфотеймънт” – информация и забавление. Темите ще са съобразени с очакванията на аудиторията през почивния ден. Денят започва в неделя ще бъде актуално като тематика, съвременно като внушение, динамично като форма и конструкция”, споделя идеите си Георги Любенов.

В предаването ще има новини в 9:30 ч. и 10:30 ч., а в екипа са ангажирани репортерите на „По света и у нас”: Екатерина Анева, Цвета Младенова, Карина Караньотова и Росен Цветков. Те ще правят преки включвания от различни места в столицата и страната. Журналистът Никола Стойнов ще води спортна рубрика, а криминалните журналисти на БНТ ще правят актуални разследвания и ще следят за нарушения.

В първия брой, тази неделя, зрителите ще видят разследването на Екатерина Анева за полицейски правомощия в Синята зона на София. След няколко  години отсъствие от тв ефира ексклузивен гост ще бъде Нина Николина. Тя ще разкаже как живя в Сингапур и защо се върна в България.  Има ли бум на левкемията заради Чернобил – разговор с доц. Георги Михайлов от Националната болница по хематология. Специален гост е д-р Михаил Илиев,  лекар на националния отбор по футбол. Коко Стойнов търси отговор на въпроса от какво боледуват спортистите.

„Денят започва в неделя” е от 9 до 11ч. по БНТ1

 

- реклама -