БНТ2  ЩЕ ИЗЛЪЧИ ПРЯКО ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ…

БНТ2  ЩЕ ИЗЛЪЧИ ПРЯКО ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗАКЛЮЧИТЕЛНАТА ДИСКУСИЯ ОТ ИНИЦИАТИВАТА

„ВКУСЪТ НА БЪЛГАРИЯ“ 

 На 13 юли (четвъртък) от 14:30 часа БНТ2 ще излъчи пряко съвместно заседание на Комисията по земеделието и храните и Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 44 Народно събрание, което се провежда във връзка с инициативата на БНТ2 «Вкусът на България».

Дискусията в Народното събрание е финал на петте регионални срещи, организирани от БНТ2 и НСОРБ в рамките на кампанията «Купувам българско».

Очаква се производителите и хотелиерите да поставят директно пред представителите на законодателната власт въпроси и идеи за скъсяване на пътя на традиционните местни храни и продукти до туристическите обекти.

За участие в заседанието на двете парламентарни комисии са поканени кметове на общини, представители на браншови и неправителствени организации, собственици на хотели и  производители на храни и напитки от цялата страна. Заедно с народните представители, те ще обсъдят възможностите за стимулиране на традиционното производство в регионите на България и потенциала за запазване и промотиране на автентични продукти, храни и местните традиции  чрез  туризма.

В началото на  май инициативата «Вкусът на България» си постави за цел да срещне интересите на туристическия бранш и производителите на качествените български храни и напитки. Обществената медия, като инициатор на публичните обсъждания, даде възможност на бизнеса и институциите да обсъдят ефективни начини  българските продукти и стоки да влязат в ресторантите и хотелите. Активно участие взеха и представители на местната власт, областните земеделски служби, Агенцията по безопасност на храните, представители на браншовите организации на производителите от различни сектори на хранително-вкусовата промишленост и сдружения на туристическия бизнес в България.  Домакини на срещите бяха София, Банско, Габрово, Варна и Пловдив.

След  дискусиите в страната, бяха обобщени най-важните проблеми, които ще бъдат представени на съвместното заседание на парламентарните комисии по земеделието и храните и по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в четвъртък.

Гледайте на 13 юли (четвъртък) от 14:30 часа пряко по БНТ2 заключителната дискусия от инициативата «Вкусът на България» –

част от кампанията «Купувам българско»!

Start typing and press Enter to search