КИМ АВРАМ И ЕЙМИ ХАНУМ В ГАЛЕРИЯ СЕЗОНИ

КИМ АВРАМ И ЕЙМИ ХАНУМ

27– 28 юли, 2017 г.

 Американски художнички представят творчеството си в галерия „Сезони“ на 27 юли                   

Галерия “Сезони” за второ поредно лято поднася на своите почитатели, изложба на американски автори – Ким Аврам и Ейми Ханум, резултат от арт резиденцията им у нас.

Ким Авраам създава истории, мечти и фантазии. Магическите пейзажи, героите в рисуваните приключения са нейното спасение за публиката от този свят. Без значение от проблема, който си поставя, художничката се стреми към универсално спокойствие. Нейното изкуство е за зрителите, които си създават нови мечти. Ярките лъскави същества, които се движат през топлото пространство, ни помагат да се скрием от тъмната реалност поне за малко.

Ейми Ханум е универсален художник и дизайнер, известен с абстрактното си въображение и използването на ярки нюанси. Тя работи в сферите на графичния дизайн, интериорния дизайн, фотографията и арт инсталациите.

Ханум се фокусира върху невербалната комуникация и емоционалността. Материалите и включват, но не се ограничават до енкаустика, гипс, метал, намерени предмети, песни, пърформанс и монтаж.

“Целта ми е с изкуството ми да припомня на хората нашата основна човешка природа, да преодолеем многото си различия, като се съсредоточим върху общите ни качества. Обичам да обединявам хората чрез изкуство, което резонира с тях невербално. Емоциите в моята работа, предизвикват отговор, който надхвърля думите, но доставя дълбоко разбиране. ”

Макар различни на пръв поглед двете авторки в изложбата в галерия „Сезони“ са обединени от общата тема за човека в съвременния свят и общество, връзката с природата и красотата.

Очакваме Ви.                                    

Start typing and press Enter to search