БНТ предава пряко избирането на новия български Патриарх

- реклама -spot_img

Adelina_RadevaБНТ предава пряко избирането на новия български Патриарх

Националната телевизия ще показва в детайли избора на наследника на Максим

 

Тази неделя Българската национална телевизия ще проследи пряко избирането и интронизацията на нов Патриарх на Българската православна църква в три извънредни предавания. Водещи ще бъдат журналистите Горан Благоев и Аделина Радева.

БНТ притежава изключителните права да покаже в детайли избора на наследник на покойния патриарх Максим. В 08:15 ч. започва първото извънредно предаване „Новият български патриарх”, в което зрителите ще видят преки включвания от трите ключови за избора места – Президиума на БАН, където започва Патриаршеския избирателен събор, Синодалната палата, където ще протече гласуването, и Катедралния храм „Св. Александър Невски”, където започва литургията, предшестваща интронизацията. На живо от Приемния салон на Синодалната палата камерата на БНТ ще проследи влизането и гласуването на всички участници в събора. В студиото водещите ще посрещнат своите гости, които ще коментират представянето на кандидатите, а зрителите ще научат интересни и малко известни факти от новата история на Българската православна църква – разказ за избирането на предишните двама патриарси, както и специален репортаж за короната и бялото було на патриарха.

В 11,00 ч. започва предаването, по време на което зрителите ще узнаят името на новия патриарх, огласено пред Синодалната палата, и ще видят посрещането и интронизацията му в катедралния храм „Св. Александър Невски”.

От ексклузивното студио „Новият патриарх” в 18:55 ч. зрителите ще чуят коментари и анализи за новоизбрания духовен глава на Българската църква – от страната и чужбина, като преди това ще видят на живо благословът му към българската войска и отдаването на почит с 20 салюта. БНТ ще има и ексклузивен достъп до приема в чест на новия патриарх в Криптата на „Св. Ал. Невски”

Специално за събитието и за своите зрители, БНТ ще разработи и Фейсбук страница, на която те ще могат да коментират всичко, което ги вълнува около избора. Тя ще се намира на адрес „Новият български патриарх”. Най-интересните мнения ще бъдат цитирани и коментирани по време на извънредните предавания на БНТ. 

- реклама -spot_img