Българският Linkedin за HR -и e вече факт

- реклама -spot_img

Българският Linkedin за HR и коучинг специалисти е вече факт. Двата портала hr-bg.com и coach.bg са активни от няколко седмици и набират все повече потребители. Статистиката показва, че търсенето на консултантски услуги в сферата на HR и коучинга е огромно. Само за месец по тези ключови думи са направени над 10 000 търсения в Google.

HR-BG
Идеята на порталите е да улеснят максимално потребителите, които търсят коучинг и HR услуги, но се „давят“ в морето от информация в Интернет. В hr-bg.com и coach.bg информацията за доставчиците на тези услуги е систематизирана, филтрирана и лесно достъпна, казва основателката на сайтовете Милена Хаджииванова.

И докато в LinkedIn потребители са тези, които са заинтересовани да направят своя профил възможно най-атрактивен и пълен с информация, за да бъдат „рекрутнати“ от специалистите, то в hr-bg.com и coach.bg е обратното. HR специалистите се стремят да привлекат потребителите с интересен профил, за да получат нови проекти.

Всеки специалист по коучинг или HR е представен в сайтовете чрез видео визитка, заснета по интересен начин. „Идеята на видеото е да покаже същността на всеки специалист по коучинг или HR – неговите особености, креативност, професионализъм, нестандартен или дори артистичен начин на работа“, казва идеологът на порталите Милена Хаджииванова. По думи й това е най-ефективният начин, по който всеки потребител би могъл да избере най-подходящия за себе си специалист. Видеото е интерактивен начин за представяне на доставчиците, който според специалистите привлича повече вниманието от текста.

Двата портала са изградени в посока потребителите и специалистите бързо да създават връзка по между си. Как става това? Всеки специалист създава свой профил в портала, като включва информация за себе си, снимки и разбира се видео. Всеки потребител пък може да потърси и избере за себе си най-подходящия специалист чрез три съвсем лесни стъпки: Най-напред избира вида коучинг или HR, за който би искал да използва услугите на специалист. След това селектира най-подходящия за него специалист и го добавя в „Предпочитани”. Накрая създава контакт директно без никакви посредници и двамата започват работа.

- реклама -spot_img