Автор Любомир Аламанов: Тъкмо човек реши, че нещата няма как да станат по-абсурдни…

Тъкмо човек реши, че нещата няма как да станат по-абсурдни, и все се намира някой Синод да го опровергае… 

Вчера споделих материал как самата католическа църква си признава, че поне 30% от монахините са подложени на изнасилвания и всякакви други извращения. „Усещането“, че това е една куха административна черупка, която проповядва едно, а прави точно обратното, се засилва всеки един ден.

Но часове след това Българската православна църква (БПЦ), да не остане по-назад, излезе с официално становище как вижда бъдещето на България. Само някои точки:

1. Разрешават се шамарите в училище.
2. Задължително религиозно обучение за всички.
3. Налагане на „здравите и консервативни ценности на християнството“.
4. Забрана на абортите.
5. Да не се спасяват децата от семействата, даже и при данни за насилие в семейството.
6. Щом трябва да се възпитават християнски децата, то са „допустими вербални или физически средства за корекция на детското поведение“.
7. Анатемосване на съжителството без брак.

И още такива… Толкова е абсурдно, че не знам от къде да започна. Само няколко проблема, заради които БПЦ трябва да се саморазпусне веднага:

–> За пръв път църква официално казва, че насилието е разрешено. Това май и в Корана го няма. Ако се чудите как се появяват религиозните фанатици и терористи, ето така. Като с насилие се възпитават в някаква религия. В резултат БПЦ трябва да бъде забранена със закон.

–> Тотално нарушение на всички принципи на самото християнство, което е изградено на основите на любовта, прошката и саможертвата. В момента БПЦ се проявява като разколническа екстремистка секта и трябва да бъде отлъчена с анатема.

–> България е светска държава по конституция. Предлагане на задължително религиозно образование е нарушение на конституцията. И Конституционният съд трябва веднага да бъде сезиран и да обяви БПЦ за противоконституционна.

–> Днес е искането за връщане на „здравите и консервативни ценности на християнството“, т.е. изнасилване на монахини, обезличаване на човека, тоталитарно средновековно управление. Може би да очакваме скоро връщане на Инквизицията. Торквемада, това ти ли си? 

–> За секса без брак няма да говоря. Фактически, даже от теологична гледна точка не разбирам защо на един Бог му пука кой с кого и при какви условия прави секс. Създаването на изкуствени табута е механизъм за държане на хората в подчинение. Характерно за тоталитарните общества. И обикновено не се спазва от ръководната върхушка. Справка: 30% от монахините са изнасилвани от висшите духовници в църквата.

–> БПЦ се полакоми за държавни пари. Т.е. за парите от нашите данъци. И вече получава по 15 милиона лева годишно. Но този плюс за тях носи и някои минуси. А именно, че така се превръщат в наши служители. Да, в момента БПЦ е на наша издръжка. И ние можем легитимно да поискаме да уволним нашите служители. Оставка веднага за целия Синод!!!

Това са само някои от точките. Тъжно е как ченгетата съсипаха още една институция, която можеше да даде някаква морална посока в сложния живот. Вместо това, в момента БПЦ е ретроградна, опасна, противоконституционна, терористична, сектантска организация, която призовава за насилие, и получава пари за това от Министерския съвет.  Найс, а? 

А, да, да не забравяме, БПЦ е освободена от данъци. Никой не знае какво се случва с имотите им, с парите, които получават от наеми, обреди и всичко друго. Едно е сигурно, с даването на субсидии от държавния бюджет, правителството пое под крилото си БПЦ и поема отговорност за действията й. 

Та, да питам, правителството одобрява ли обучение чрез насилие? 

БПЦ трябва веднага да се разформирова, Синодът веднага да си подаде оставка, да се съберат миряните и да се изгради църквата от вярващи хора. Които нямат нищо общо с Държавна сигурност.

Оставка, безбожници!

Хубав ден! 

Коментал на Любомир Аламанов относно статията

БПЦ критикува Стратегията за детето, иска забрана на абортите, разрешаване на шамарите и религия в училище

**

Любомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20 години. За този период той е ръководил проекти за Coca-Cola, Microsoft, HP, Telenor, Lidl, Nestle, Beiersdorf, Siemens и много други. Проектите и кампаниите, в които е участвал, са спечелили повече от 100 български и международни награди. През 2016 г. е посочен за един от най-влиятелните комуникационни специалисти в сферата на Community Relations, а една от най-авторитетните световни медии за комуникации PR News го включи в своя ежегоден списък с професионалисти-иноватори, допринесли изключително за развитието на ПР професията – 50 Game-Changers of PR for 2017. През 2018 г. The Holmes Report го посочи в престижния списък Innovator 25 EMEA 2018. А само преди дни най-голямата световна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го класира на второ място за PR Leader за целия свят в престижните Global Awards 2018. В момента Любомир Аламанов е управляващ партньор в SiteMedia Consultancy – агенция за класически и иновативни комуникационни услуги.

Start typing and press Enter to search