Арт мегдан – студентският фестивал на изкуствата

- реклама -spot_img

 Съвременният студент е образован, интелигентен, обича изкуството и умее да разгръща творческия си потенциал. Прочел е и ще прочете много книги, цени театъра, киното, знае, че Моне и Мане не са един и същи художник, изписан в един от двата случая с правописна грешка. Съвременният студент е грамотен на много равнища.
В случай, че горните редове ви изглеждат като описание на изчезващ, на фона на рапрострялото се масово отрицателно мнение за тази прослойка от обществото ни, вид, студентският фестивал Арт мегдан е мястото, което ще събуди оптимистичен лъч за бъдещето на изгубената, според черногледите, младеж.
Студентският фестивал на изкуствата Арт мегдан е инициатива, подготвена от и за студентите и младите хора в България, която цели да разкрие и до известна степен да задоволи техния интерес към изкуството. Целта на „Арт мегдан” е да покаже, че голяма част от младите хора в българските университети умеят да запълват свободното си време, като обръщат поглед към културата и изкуството. В същото време фестивалът е добро място за много прохождащи творци да представят пред подходяща публика способностите и постиженията си в сферата на фотографията, изобразителното изкуство, ръкоделието, филмовото и театралното изкуство, танците, музиката и мн. др.
Фестивалът ще се проведе в южното крило на Ректората (с вход откъм кафенето в двора) между 18,30 и 22,30 часа на 13-ти и 14-ти октомври (събота и неделя).

В двата дни всеки, който обича да провокира творческите си сетива, ще има възможността да се наслади на различни превъплъщения на изкуството, сред които прожекции на студентски документални късометражни филми, изложби на фотографии и картини, хенд-мейд практики, танци, ревю на оригинални и екстравагантни костюми на студенти от НХА. Любителите на литературата ще имат възможност да си разменят книги и впечатления, след което ще бъде основана и първата малка свободна библиотека в Ректората. Част от програмата е и авторският моноспектакъл „Огледална стрела“ на Яница Маринова.
Специални гости от посолството на Индонезия ще представят традиционни техники за рисуване, различни вкусотии, танци и картини.
За доброто музикално настроение на фестивала ще се погрижи група „Ларж“.

Ако искате да видите по-добрата страна на съвременния студент, тази, за която творчеството е начин на живот, ако носите в себе си пламъка на студентските години и любовта към изкуството, сте добре дошли – на мегдана има място за всички.
Подробности за програмата в двата дни на фестивала, можете да следите тук.

Автор: Павлина Георгиева

- реклама -spot_img