Г а л е р и я A r o s i t a

- реклама -

ВEРЖИНИЯ МАРКАРОВА

Г а л е р и я A r o s i t a


Представя

ВEРЖИНИЯ МАРКАРОВА

ЦВЕТНИ ЧУВСТВА

04 – 18 февруари, 2013

ОТКРИВАНЕ: 04 февруари, 18,00

12Б “Врабча”, от 13:00 до 19:00

Вержиния Маркарова
„Цветни чувства“

Въздействието на цветовете винаги е било провокация за мен, като творец. Невероятното влияние, което цветовете излъчват, ефектът им върху нашите възприятия, крие много повече възможности отколкото човек изобщо може да си представи.
Цветовете са навсякъде около нас. Въздействието им в най-чистата си форма, най-богатата и силна тяхна изява, е именно в Природата, от която и ние самите произхождаме.
В моите творби винаги съм използвала свежите, ярките, по детски чисти цветове. Опитвайки се да създам леко, весело и повдигащо духа чувство у самата себе си, докато ги създавам, а по-късно и у зрителя, който ги вижда.
Използвам земните цветове от природата, като жълто, оранжево и червено. Това са цветове, които ни изпълват с чувство на топлина, светлина, жар и любов, подобно на тези които усещаме, съзерцавайки цветята, птиците и пеперудите. Зеленият цвят в моите произведения, им придава хармоничност, тъй като съвсем естествено предполага надежда, жизненост, свежест и спокойствие, същите чувства, които ни изпълват при гледката на зелени планински поляни. Със синия цвят бих искала да внуша усещането за свежест, лекота, прозрачност и пространство, които ни дават необятността на небесната шир и морските дълбини. Участието на черния цвят символизира кръговрата в природата, началото и края, генезиса на всяко ново начало.
Избрала съм топлите, чисти, природни текстилни материали, като вълна и памук, в опита си да подсиля чувстото на топлина, комфорт и уют.
С проекта си „Цветни чувства“ се надявам по един изтънчен и артистичен начин да успея да накарам всеки, който се докосне до творбите, да се откъсне от сивото си ежедневие, потапяйки се в един различен цветен свят, макар и за малко, да забрави грижите си, да се почувства отново дете.
23.01.2013г.

 

Още за ВEРЖИНИЯ МАРКАРОВА

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

 Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката на Вазов

170-тата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература заварва народа ни във времена на смут и страхове  Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката...

Спецакции в София: арестуваха приближен на Божков

Специализирани полицейски акции се проведоха на две места в София срещу приближени до Васил Божков. По предварителна информация е задържан е Славчо...

Засилено полицейско присъствие в квартал “Симеоново”

Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал “Симеоново”, предаде репортер на БГНЕС. Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при...

Без закон за опазване на рисовете у нас, популацията им ще изчезне

За съжаление в България рисовете изчезват. Последните данни са от 2008 г., имаше данни за рисове, които навлизат по Осогово, където са...

Гешев: Аз не следя творческата дейност на Бобоков

"Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на подсъдими лица. /БГНЕС