4 нови къщи за жители на с.Бисер

- реклама -

4 нови къщи за жители на с.Бисер след кампанията на

БНТ „България е с Вас”

 

Четири семейни къщи в село Бисер ще бъдат построени със средствата от дарителската кампания „България е с Вас”, която Българската национална телевизия инициира. По план те трябва да бъдат завършени в началото на месец октомври 2012 година.

Това са къщите на семействата на Иван Налбантов (105кв.м.), наследниците на Кирил Грозинов (105 кв.м.), на Антоанета Арабаджиева и Недялка Дрънгова (85кв.м.) и на Лозко Чаушев (85 кв.м.).

Събраните от кампанията средства са включени в общия фонд, управляван от Българския червен кръст. На този етап БЧК разполага с ресурси за построяването на 30 къщи от разрушените общо 57.

На 6 февруари хасковското село Бисер бе залято от опустошително наводнение.Същият ден БНТ стартира кампания за набиране на средства, с помощта на фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ). Цел на благотворителната инициатива бе създаването на единен фонд за подпомагане на пострадалите от бедствието в Хасковска област.

Даренията постъпваха по банкова сметка, през Единен дарителски номер 17777 и онлайн чрез Дарителската платформа на ФПББ до 23 май 2012 година. В рамките на кампанията „България е с Вас” бяха дарени  309 680, 52 лв. От тях 15 389, 54 лв. бяха спешно използвани още в първите дни след бедствието – за дърва за отопление на пострадалите, печки и транспорт. Ръководството на БНТ даде своето съгласие останалата сума да се използва за строителни и възстановителни дейности на пострадалите къщи в село Бисер и село Лешниково – Хасковска област. Конкретното разпределение на средствата бе извършено от сформирания по инициатива на БЧК Обществен съвет, в който е включен и представител на БНТ.

 В изпълнение решението на инициатора на кампанията – БНТ, фондация „Помощ за благотворителността в България” преведе останалите 294 290, 98 лева по сметката на БЧК, които ще бъдат използвани именно за строителството на четири фамилни къщи в село Бисер.

 

БНТ благодари на всички дарители за доверието и за проявената щедрост и съпричастност към трагедията на жителите на село Бисер!

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -