4 нови къщи за жители на с.Бисер

- реклама -

4 нови къщи за жители на с.Бисер след кампанията на

БНТ „България е с Вас”

 

Четири семейни къщи в село Бисер ще бъдат построени със средствата от дарителската кампания „България е с Вас”, която Българската национална телевизия инициира. По план те трябва да бъдат завършени в началото на месец октомври 2012 година.

Това са къщите на семействата на Иван Налбантов (105кв.м.), наследниците на Кирил Грозинов (105 кв.м.), на Антоанета Арабаджиева и Недялка Дрънгова (85кв.м.) и на Лозко Чаушев (85 кв.м.).

Събраните от кампанията средства са включени в общия фонд, управляван от Българския червен кръст. На този етап БЧК разполага с ресурси за построяването на 30 къщи от разрушените общо 57.

На 6 февруари хасковското село Бисер бе залято от опустошително наводнение.Същият ден БНТ стартира кампания за набиране на средства, с помощта на фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ). Цел на благотворителната инициатива бе създаването на единен фонд за подпомагане на пострадалите от бедствието в Хасковска област.

Даренията постъпваха по банкова сметка, през Единен дарителски номер 17777 и онлайн чрез Дарителската платформа на ФПББ до 23 май 2012 година. В рамките на кампанията „България е с Вас” бяха дарени  309 680, 52 лв. От тях 15 389, 54 лв. бяха спешно използвани още в първите дни след бедствието – за дърва за отопление на пострадалите, печки и транспорт. Ръководството на БНТ даде своето съгласие останалата сума да се използва за строителни и възстановителни дейности на пострадалите къщи в село Бисер и село Лешниково – Хасковска област. Конкретното разпределение на средствата бе извършено от сформирания по инициатива на БЧК Обществен съвет, в който е включен и представител на БНТ.

 В изпълнение решението на инициатора на кампанията – БНТ, фондация „Помощ за благотворителността в България” преведе останалите 294 290, 98 лева по сметката на БЧК, които ще бъдат използвани именно за строителството на четири фамилни къщи в село Бисер.

 

БНТ благодари на всички дарители за доверието и за проявената щедрост и съпричастност към трагедията на жителите на село Бисер!

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

„Чаплин“ се качва на сцената на НДК на 14 октомври

За пръв път на 14 октомври в зала 1 на НДК, софийската публика ще стане част от изключително събитие в рамките на Европа –...

Борисов: При оставка няма да има диалог с Радев, а ще дойдем под прозорците му

Правителството няма да подава оставка, а протестите се подхранват от извънпарламентарните партии, които загряват на пистата за изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при...

Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020

Материалът Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Борисов: България взе правилните мерки срещу COVID-пандемията

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора....

Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв?

Нa 24 ceптeмври пoчитaмe пaмeттa нa Cвeти Влaдиcлaв Cръбcки. Ето нещо любoпитно зa хoрaтa, кoитo ce кaзвaт Влaдимир, Влaдимирa, Влaдo, Влaдкo, Влaдиcлaв. Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв? 1....

Ден 77: От нас зависи какво ще се случва в България

За 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават...