СРЕЩУ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ

- реклама -spot_img

24.02.2016 – Международен ден срещу тормоза – Ден на розовата фланелка
под надслов

Мъже срещу тормоза: на нас ни пука за нашите деца!

На 24.02.2016 година, когато е международният ден срещу тормоза в училище, Национална кампания „Да бъдеш Баща“ ще подкрепи инициативата под надслов „Мъже срещу тормоза: на нас ни пука за нашите деца“. Ще поканим бащите и важните за децата мъже в българските училища с апела на 24 февруари да сложат розова риза, тениска, вратовръзка или лентичка и да кажат „НЕ“ на тормоза, защото вярваме, че силата на мъжа може да е съзидателна, а не разрушителна, и защото искаме децата в училище да усетят подкрепата на мъжете до себе си.
Искаме да дадем възможност на мъжете в България да покажат, че имат силата „да им пука“ – например като надуват и пукат балони заедно с децата се, като напишат заедно с тях послания срещу тормоза, танцуват с децата, участват във флашмоб или се включат в подписка…
Призоваваме всички родители – особено мъжете – и всички учители – особено мъжете – облекат или сложат нещо розово и се включат в инициатива в подкрепа на децата и срещу тормоза!
Всичко започва през 2007 г. с идеята на две момчета в Канада да застанат зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги раздават на всички в училището, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
Както си стоят във фоайето на училището и раздават тениските, изведнъж влиза момчето, тормозено заради цвета на своята. „Изглеждаше като че огромен товар падна от плещите му“, спомня си Травис Прайс.
Защото така започват хубавите неща – когато решиш да подкрепиш приятел или просто човек в нужда, и задвижите нещо заедно, заговори се за него и започне да се случва в целия свят.
Всеки, който желае да се включи, може да намери материали за организирането на Деня тук.
Национална кампания „Да бъдеш Баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

СРЕЩУ ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ

- реклама -spot_img