ТВОРЧЕСКИ ДЕТСКИ ПРАЗНИК В ГАЛЕРИЯ СЕЗОНИ

ДА НАПРАВИМ ИЗЛОЖБА

МОЯТА МЕЧТА

посветена на

1 юни

ТВОРЧЕСКИ ДЕТСКИ ПРАЗНИК В ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ“
със специалното участие и на малките пациенти от Детското кардиологично отделение на Националната кардиологична болница

Скъпи деца, родители и преподаватели,

галерия „СЕЗОНИ” със специалната подкрепа на Зонта клуб „Света София“ Ви канят на 30 май, /понеделник/, 2016г., да се забавлявате и творите в специално подготвени за Вас детски ателиета.
Галерия „СЕЗОНИ” традиционно насърчава детското творчество и ежегодно организира детски конкурси и изложби. Галерията стимулира развитието на творческия талант на децата и общуването с изкуството, като дава възможност за изява на фантазията и въображението на децата в галерийно пространство, различно от училищната среда. През смеха и забавата участието позволява на децата да изпитат радостта от досега с изкуството и неговото предизвикателство. Ние от галерия „Сезони“ бихме искали да ги насърчим да растат здрави и свободни, да откриват света без предрасъдъци, да бъдат любопитни и да не се страхуват да търсят отговори на въпросите, които ги вълнуват, да не спират да преследват мечтите си.

Тази година галерия „Сезони” ще бъде домакин на две творчески ателиета, в които децата заедно с художници – педагози ще създадат собствени произведения, вдъхновени от техните мечти и фантазия. На 30 май 2016г., децата ще творят със Захари Иванов – преподавател по керамика, който работи по традицията на бусинската керамика. За целта на специално монтирано грънчарско колело ще има демонстрация, в която желаещите ще могат да изработят предмет, който ще учавства в изложбата и ще им остане за спомен след събитието. Децата могат да поизцапат ръцете си на грънчарското колело и да усетят как парчето глина се претворява в чиния, чаша или ваза.
Радослав Нейчев педагог и художник ще помага на децата да създадат свой собствен прочит на любима картина и да нарисуват своята мечта върху направено за тях специално хвърчило. Хвърчилата ще бъдат подсигурени на място /тези, които имат желание могат да донесат свои/.
Най-добрите произведения от творческите ателиета ще бъдат отличени за участие в изложбата в пространството на галерия „Сезони“ на 31 май от 17.00 ч.

Условия за участие :
Участието в работилниците и изложбата е безплатно, но поради големия интерес и ограничен брой участници е необходима предварителна заявка на и-мейл office@galleryseasons.com с име, възраст на детето или брой на групата деца от училище/школа с посочена работилница, в която искат да учавстват. Моля, изпратете Вашата заявка до 20 май, 2016 г.

30 май, понеделник – 11.00ч.-13.00ч. ателие по керамика
30 май, понеделник – 14.00ч.-16.00ч. ателие „Нарисувай своята летяща мечта“

Адрес на галерия „Сезони“:
Дом на културата “Средец”, гр. София 1504, ул. „Кракра”2А

Можете предварително да сканирате или направите цифрова снимка на готовата картина с тема „Моята мечта“ и да ни я изпратите на office@galleryseasons.com за да я качим на нашата фейсбук страница www.facebook.com/GaleriaSezoni, където с гласуване ще бъде определена специална награда.

Традиционната си благотворителна дейност тази година галерия „Сезони“ ще организира с творчески ателиета и при децата от Националната детска кардиологична клиника. За радост на децата двете ателиета ще работят на 31 май, вторник – 10.00ч.-12.00ч. – специално ателие „Нарисувай своята летяща мечта“ в Детското кардиологично отделение на НКБ.

Ще има подаръци и изненади за децата и фотограф.

Start typing and press Enter to search