ЗРИТЕЛСКИ МНЕНИЯ

Какво ще намерите в категорията ЗРИТЕЛСКИ МНЕНИЯ?

Възможно ли е да променим качеството на телевизионните и радио програми, на интернет и хартиените издания, да повлияем на нивото на всеки медиен и културен продукт?

Дори и отговорът да е НЕ, то поне сме длъжни да посочим с пръст, да похвалим или критикуваме, да изкажем мнение за това, което ни харесва или не.

Лошото трябва да се отрича, да се напада и критикува. Доброто да се подкрепя.

Ние, зрителите, слушателите и читателите трябва да изразяваме своето мнение, да бъдем коректив на всеки творчески продукт.

Да се научим да четем „етикетите“ и на интеректуалните продукти. А производителите им (продуценти, писатели, актьори, певци, художници, журналисти…), да са наясно, че когато на етикета пише състав: злоба, ненавист, тъпотия…  с консервант провокиране на негативни реакции (щото това вдига рейтинга и ни носи пари), то няма да тровим душите ти с техните боклучави предавания и издания.

Помните ли онази циганка в репортаж на „Господари на ефира“, която викаше на репортерката: „аз да говоря, ти да взимаш пари…“.

Права е. Те правят медии и взимат пари, а ние зяпаме тъпотии.

Заради това нека ние зрителите и читателите, след като ще гледаме, слушаме и четем това, което медиите ни предлагат, то нека изразяваме мнението си постоянно. Нека да сочим с пръст интелектуалният боклук, който се изсипва ежедневно върху нас, а някакви хора съставящи творчески екип печелят и жевеят от това.

Дори и да не можем да променим медиите, сме длъжни да ги критикуваме!

Често драгият зрител се пита какво си говорят водещите след края на предаване, новинарска емисия или репортаж. Особено когато водещи и журналисти остават в кадър, но без звук.

Но запитват ли се, водещи и журналисти, какво си говорят зрителите за тях след предаването. Какви са коментарите, какво зрителят е запомнил, разбрал или почувствал? Каква е целта? Пука ли им изобщо?

Понякога телевизионните програми са такива, че сякаш тези, които са ги правили, не са допускали, че ще се гледат И от хора.

Споделете публично вашата реакция/мнение докато гледате, слушате или четете това, което творческите личности правят, за да хранят душите и емоциите ни. Независимо дали е едно изречение или три страници, ние ще го публикуваме.

Не може да правим медии, но може да отречем или подкрепим качеството на интелектуалните продукти, с които ежедневно храним емоциите и душите си.

Пишете ни!

[contact-form-7 id=”49″ title=”Contact form 1″]