Живопис, графика, скулптора и инсталация

- реклама -

Коктейл_в_епруветкиВ Тауърс Галери с космически коктейл бе открита петата поредна изложба от проекта на Арт Рентал „Събудете стените си!”. Жанровият микс от живопис, графика, скулптора и инсталация бе обединен от общата тема „Космос”.

            Посетителите имаха възможността да изпитат непознати за „стандартното” откриване на изложба емоции. Като тази да опитат коктейл „Мимоза” в колби и епруветки, поднесени от хостеси, преоблечени като лабораторни специалисти.

Несъмнено, гвоздеят на вечерта беше Маг Андреас от трупа Fire Soul. Познаваме „магическите” му изяви от редица участия като международния MagicArtFest Sibiu 2012, Exit Extreme Film Fest 2012, и на участието на Roger Sanchez в Cacao Beach. Показвал е своите „номера” и на първите годишни награди на BUSINESS LADY, а през 2012 печели престижното второ място на Магичен фестивал “Златна Котка”.

Авторите, които допринесоха за out-of-space обсатновката, са Момчил Колчев, Георги Венков, Тони Кондев, Ралица Бурова, Божидар Димитров, Сирма Сиромахова, Аксения Аксентиева, Маргарита Петрова, Ангел Петков, Дамян Бумбалов, Станислав Ганев, Николай Даракчиев – Николеп, Петър Янчев, Григор Велев, Николай Колев- Енчев.

Можете да се запознаете с тяхните произведения в галерията на Арт Рентал в Софарма Шопинг Център до 10 юли.

 Момчил Колчев

 завършва НХА. Работи в областта на гротеската, графичния дизайн и живописта. Неговото творчество прескача границите на България и стига до Канада, Франция, Германия, Италия. Представян е в списанията ОСТЕН – Скопие, ПАРДОН – Франкфурт, УСУРИ – София.

  ГЕОРГИ ВЕНКОВ-СОКЕ

 Заваршва Ландшафтна архитектура. Занимава се с търговия на изкуство и ландшафтен дизайн. През последните години живее в Австралия и се занимава с концептуално изкуство и абстрактна живопис.Доктор по бойни изкуства.

  Тони Иванов Кондев

 Роден е в Триполи, Либия. Първо учи в гимназията за приложни изкуства в Сливен, след това – в НХА, специалност “Сценография”.

Участва в изработването на телевизионни декори за “Стани бога”, “На кафе с Гала”, “Горещо” и др. Участва в съставянето на сценографията за множество постановки, сред които и “Г-н Ибрахим и цветята на Корана”, Народен театър “Иван Вазов”, София. От 2006 досега работи като 3D художник аниматор в Ню Бояна Филм Production.

 РАЛИЦА РАЧЕВА БУРОВА

 Завърших Средно специално художествено у-ще за приложни изкуства – София, а след това НХА, специалност „Текстил”. Нейните произведения са стигали до Полша, Финландия, САЩ, Япония, Германия, Италия. Понастоящем Ралица има частна школа за деца. Организирала е търгове на детски рисунки с благотворителна цел, за деца в неравностойно положение.

  Божидар Димитров

 Любими теми на автора са микро и макрокосмосът, структурите на хаоса, фантастични пейзажи и композиции, преведени на абстрактния език на цвета и формата. Художникът използва природата с нейните уникални дадености и процеси като изходен пункт за инвенциите си.

Неговото изкуство достига до Германия, Швейцария, САЩ, Англия, Сингапур, Индия, Кипър.

 Сирма Сиромахова

 Сирма Сиромахова е псевдоним на Надя Найденова – лекар по професия,

от София. До 93-та година работи по специалността си, а от 94 година се занимава активно с живопис, резултат от което са няколко самостоятелни изложби в София, Гърция и Германия. Има множество изложби в София, а нейни картини има в частни колекции в почти всички континенти.

 АКСЕНИЯ  АКСЕНТИЕВА

  Завършвам училището за приложни изкуства, а след това НХА – София. Участва в общи изложби на СБХ към секция „Текстил”. Твърди, че няма любими техники или материали , изцяло се подчинява на моментните си чуства и желания и се опитвам всеки ден да мечтае и рисува.

 Маргарита Филипова Петрова

 Учи моделиране и рисуване при Кирил Тодоров до 1961г. Работи в издателство ‘’Музика’’ като нотограф и илюстратор  за предпечатна подготовка на нотни издания. При престои в чужбина рисува поръчки на частни лица предимно пейзажни ,както и копия на известни майстори.

 Ангел Петков

 Със своите кинетични скулптори, Ангел участва в изложба за млади таланти на СБХ, след това в представянето на новия модел на Миникупър в Ялта. Печели

първа награда за скулптура от Националния конкурс за изобразителни и

приложни изкуства “Импресия”, Пловдив, както и Първа награда за скулптура от Форум на визуалните изкуства “Дартс”, а също и първа награда за скулптура от Годишната изложба “Конкурс на Илия Петров”. А най-пвечатляващо е участието му в изложбата по случай Олимпийските игри в Пекин.

 Дамян Бумбалов

 Започва творческата си кариера със самостоятелна изложба в Ямбол през 1996 г. Следват участия в национални младежки изложби в София, Велико Търново, Пловдив. След това самоятоятелни изяви в Търново, Козлодуй, Пазарджик.

Бил е галерист в галериите «Ателие» и «Таралеж» в гр. Велико Търново.

През 2012 участва със светлинна инсталация в инициативата “Часа на земята”, Велико Търново.

  Станислав Ганчев

 От 2001г. работи в областта на изкуството ( живопис, пластика, дизайн, скулптура, графика). За своите скулптури  ползва различни видове материали ( метал, дърво, глина, кристали и полускъпоценни камъни, светодиодно и др. видове осветление,  което може да се вгради в произведението).

Стилът на изразяване и интересите му са области  като: древни култури, архитектура , фън шуй, изкуство, Земя и Космос, екология.

Има множество творчески изяви, сред които изложби в магазините “Rollman” и «capasca», в галериите «100+», «Грита» , Шамбала, Инти, Солерс.

 Николай Даракчиев – Николеп

 В ранните си детски години обича да рисува и моделира с разнообразни материали. За себе си Николеп разказва, че е имал силно влечение към музикални инструменти. Учил се е на мозайка, дърворезба, свещенна геометрия и символизъм, спояване на различни материали. Посветил е голяма част от времето си на своя проект в приложното изкуство Уник – Арт – Ламп. Процеса по създаване включи много естествени материали от природата и технологичния свят. Участвал е в няколко панаирни изложения, съвместни експозиции в галерии и специализирани места за приложно и изящно изкуство в страната.

 ПЕТЪР ЯНКОВ

  Завършва частна художествена академия “Жул Паскин”, специалност “Графичен дизайн”. Изявява се в областта на живописта – техника маслени бои. Рисува фигурални композиции, пейзажи, портрети и др. Има характерен декоративен стил. Излагал е в хотел “Хилтън”,  в галерията на Търговски дом “Надежда”, а в момента има трета самостоятелна изложба в Галерия за съвременно изкуство “1908”.

 ГРИГОР ВЕЛЕВ

 завършва НХА в София със специалност Дизайн на порцелан и стъкло. Неговият художествен стил е сюрреализъм и абстракция.

Григор има 10 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Казанлък и Димитровград. Представял е творбите си в общи изложби в България и в чужбина. Негови творби са собственост на колекционери от България, САЩ, Германия, Франция, Южна Корея, Италия.

  Николай Енчев

 Завършва ВТУ “Кирил и Методий” гр. Велико Търново, специалност „Живопис”. Работи в областта на рисунката, живописта и графичния дизайн. Има участия в международни изложби във Франция, Полша, Сърбия и Черна Гора и в България. Негови творби се намират в частни и обществени колекции във Франция, Испания, Полша, Чехия, Германия, САЩ, Русия;

 Организаторите от Арт Рентал коментират, че не е задължително да вярвате в извънземни и магия, за да се присъедините на екстарвагантното парти. Едно е сигурно – няма как да ви доскучае.

            Входът е свободен, 15 май (сряда) от 19.00ч. в Тауърс Галери, „Софарма Шопинг Център”, ул. Лъчезар Станчев 5А, ет. 2 /метростанция „Г. М. Димитров”/.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Създаден е механизъм за избягване на инциденти по море и въздух в Източно Средиземно море

Съюзниците в НАТО Гърция и Турция са участвали в разработването на двустранен механизъм, за да се избегнат случайни инциденти по въздух или...

RM TV: “Ботев” Вр гостува на “Левски” София

Материалът RM TV: “Ботев” Вр гостува на “Левски” София е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

BTA: Световна премиера на летящо такси край Париж

Германската компания за летящи автомобили Volocopter демонстрира потенциално нов метод за градски транспорт в бъдеще. На летище, близо до Париж, производителите направиха...

BTA: Диригентският пулт на Русенската опера – свободен за всеки

Днес, когато се отбелязва Международният ден на музиката, Русенската опера предостави възможност на всеки, който има желание, да застане на диригентския пулт...

BTA: Певицата Шаная Туейн отбелязва 25 години от създаването на албума, който я направи звезда

Шаная Туейн отбелязва 25-годишнината от излизането на албума, който не само я превърна от бореща се да пробие канадска певица и авторка...

Радев: Системното погазване на закона от Гешев уронва устоите на държавата

Системното погазване на закона и общественият интерес от страна на главния прокурор, в неговия стремеж да пази на всяка цена правителството и...