Майки в ефира

- реклама -spot_img

Майки в ефира на „Здравей, България”:

„Асоциации в помощ на пострадалите при ПТП живеят от кръвта на нашите деца”

 

 Шокиращи разкрития в ефира на „Здравей, България” направиха тази сутрин две майки, загубили децата си на пътя. Пред водещия Евгений Генчев те разказаха как асоциации в помощ на пострадали при ПТП са се възползвали от техните трагедии и са се опитали да спечелят пари от страданието им.

 

 

В студиото на сутрешния блок на Нова ТВ Пламена Борисова, чиято дъщеря бива блъсната на пешеходна пътека в Русе, разказа как час и половина, след като самите те научават, че детето им е починало, на работното място на нейния брат се появява представител на Асоциацията на пострадалите при ПТП. Връчва му визитка, съобщава му, че племенницата му е починала и заявява колко спешно трябва да бъде намерен адвокат. Въпреки че двамата родители игнорират предложението, ден след погребението на детето им, докато Пламена е на гробищата, отново се появява мъж, представящ себе си за адвокат от Асоциацията на пострадалите при ПТП. Той предлага своите услуги, при условие че получи 30% от обезщетението, което ще бъде изплатено на родителите.

„Тези асоциации имат хора навсякъде – КАТ, полиция, болници, гробищни управи, погребални агенции”, категорична е майката. Според нея, няма по какъв друг начин някой да разбере кой е вуйчото на починалата й дъщеря или да намери самата нея, докато все още е на гроба на детето си.

Това потвърди и Нели Петрова, чиято история е идентична. „Цинично е, че ти току-що си погребал детето си, а те стоят до теб и започват да ти говорят. Тези асоциации живеят от кръвта на нашите деца”, категорична беше тя. В нейния случай близо два дни след погребението на по-голямата си дъщеря, мъж се свързва с тях и им предлага пари, само и само да се съгласят той да им стане адвокат. „Ако имате нужда от пари, аз мога да ви дам до 3000 лева, за да си поемете разходите по помени и паметници” – това било предложението, което Нели Тодорова получила. След продължителни и настоятелни атаки от страна на мъжа, тя все пак сключва договор с една от асоциациите, предлагащи помощ в подобни случаи. Става въпрос обаче за „консултантски договор”, а не за договор за адвокатска услуга. Въпреки че момчето, блъснало дъщеря й, сключва споразумение и дело не е било водено, „кръвнината”, която си удържала въпросната асоциация била над 10 000 лева.

В студиото на „Здравей, България” водещият Евгений Генчев потърси за коментар Владимир Тодоров, председател на асоциацията на пострадалите при катастрофи. Неговият телефон обаче беше изключен.

Двете майки бяха категорични, че този проблем ще бъде „разчоплен докрай” и че вече са предприели необходимите действия.

 

Екипът на „Здравей, България” също ще следи отблизо развитието на темата в следващите си епизоди.

 

- реклама -spot_img