Филм на ВВС

- реклама -spot_img

обамаБНТ1 излъчва филм на ВВС за президента Обама

БНТ1 ще излъчи документалната линия в две части „ВИЖ БиБиСи” – Америка на Обама.  Първата под името “Цената на свободата” националната телевизия ще покаже на 12 януари от 17.55ч., втората под името „Краят на мечтата” на 19 януари.

След “Бъдещето на Америка: Една история, която очертава президентските избори през 2008г. БиБиСи създава документалния филм “Америка на Обама“с обзор на първата година от мандата на Барак Обама в Овалния кабинет. В Деня на встъпване в длъжност новият президент отчита “сгъстените облаци и яростните бури, които заплашват нацията и недвусмислено декларира: Ние сме в средата на кризата“. В продължение на година, докато Обама се бори с редуващите се военни предизвикателства на световната сцена и нестабилната икономика у дома, историкът Саймън Шама преглежда американската история, за да разбере, къде е заложен рискът и какво може да се спаси в бъдещето. Вдъхновен от подчертания интерес към историята на самия Обама, филмът вмъква съществуващите политически дебати в обширен анализ на повтарящи се теми в историята на Америка, включвайки гласове от миналото на нацията, които могат да насочат настоящото управление в мисия за създаване на по-добро бъдеще.

Премиерата на филма по БиБиСи-2 регистрира средностатистическа аудитория от 1.4 млн.зрители. Популярен сред интелекуалците, Америка на Обама” привлича пропорционално повече от тази ключова аудитория в сравнение с радиослушателите на записа и прайм-тайм процентите.

Първата част разследва ролята на Америка в света, а втората – нейното шизофренно отношение към моралността на парите, паралелно с унищожаването на Двете кули, белязали Американския век. Дали опитът с войната в Ирак и Афганистан подкопава имиджа на Америка като стража на мира в света? Дали мястото на Америка като световен дом на икономиката ще се запази в настоящата криза? Или сме свидетели на предсмъртните мъки на Американската ера с края на нейната военна и икономическа мощ. Ако е така, какво следва?

Гледайте „Америка на Обама” на 12 и 19 януари по БНТ1.

- реклама -spot_img