Театър Азарян представя

Театър Азарян

Ан Нгуен – една от големите реформаторки на брейкданса – е гост на единадесетото издание на Световен театър в София

Френският спектакъл „АВТАРКИЯ (….) В търсене на самодостатъчност“ – единствено на 08 юни в Театър Азарян

АВТАРКИЯ (….) В търсене на самодостатъчност

СВЕТОВЕН ТЕАТЪР В СОФИЯ

Театър Азарян, 08 юни (четвъртък), 19:30 ч.

par Terre / Танцова компания „Ан Нгуен“ – Париж, Франция

хореография: Ан Нгуен

оригинална музика (композитор и перкусионист): Себастиен Лете

светлинен дизайн: Идир Ацеф

костюми: Куреж

участват: Магали Дюкло, Фара Елмаскини, Линда Хейфорд, Кон-Минг Ксионг

„Никой не е извършил такава революция в изкуството на движението в хип-хопа, както Ан Нгуен. За брейкданса и попинга Автаркия (….) е това, което са Мърс Кънингам или Лусинда Чайлдс за съвременния танц: много изчистени хореографски композиции и движение, а като краен резултат се получава абстракция, която прелива от музикалност, динамика и радост.“ Artistik Rezo 

Наричана една от най-големите реформаторки в брейкданса, Ан Нгуен съчетава своя танцов опит с различни бойни изкуства и аналитични подходи. През 2005 г. тя основава танцовата трупа par Terre. На 08 юни от 19:30 ч. в Театър Азарян е единствената възможност в София за среща с работата на френската хореографка. Мощният танцов спектакъл Автаркия (….) В търсене на самодостатъчност гостува в рамките на единадесетото издание на Световен театър в София.

Автаркия (….) се развива като стратегическа игра за четирима в търсене на собствена територия, надмощие и възможност за постигане на хармония. В трескав ритуал изпълнителите зрелищно трансформират стила на популярни танци от съвременната градска култура като хип-хоп, брейкданс и попинг в абстрактен танцов речник.

Хореографиите на Ан Нгуен подчертават принципа на изграждане на движението в хип-хоп танца и неговия енергиен заряд, обличайки го в универсална символика. Тя е носител на Наградата за млади таланти в хореографията 2013, както и на отличието Кавалер на ордена на изкуствата и литературата за 2015 г. Асоцииран артист е към Националния център танц в Шало до 2018 г.

С подкрепата на: l’ADAMI. Копродукция на: Théâtre Paul Eluard de Bezons, Scène conventionnée; Théâtre Paul Eluard de Choisy-le-Roi; tanzhaus nrw, финансирана от Take-off: Junger Tanz Düsseldorf; Centre chorégraphique national de Grenoble – dans le cadre de l’accueil studio 2013; Centre chorégraphique national de Rillieux-la-Pape – Direction Yuval Pick; Parc de la Villette (WIP Villette); Centre de Danse du Galion d’Aulnay-sous-Bois; L’Avant-Scène Cognac – Scène conventionnée „inclinée danse“. Автаркия (….) е финансирана от Aide à l’écriture, предоставена от Beaumarchais-SACD association.

Продукцията гостува с подкрепата на Театроскоп в рамките на FranceDanse Orient-Express. Театроскоп е програма, лансирана от Френския институт, Министерството на културата и комуникацията и Министерството на външните работи и международното развитие на Франция.

 Билети: 15 | 12 лв.

www.viafest.org