Софи Маринова заминава за Сърбия

- реклама -spot_img

Желко Йоксимович
Желко Йоксимович

Софи Маринова заминава за Сърбия

 

След успешното си турне в Турция и участието в концерта в Холандия, Софи Маринова ще посети Сърбия. Нашата съседка е поредната спирка от промо турнето за популяризиране на българската песен в конкурса Евровизия.

В сряда Софи ще участва в Сутрешния блок на националната телевизия RTS 1. В програмата й след това са включени интервюта за радиостанциите Београд 1 и Београд 202. Българската изпълнителка ще се срещне с журналисти от основни медии. Тя ще направи и запис за съботната сутрешна програма на RTS 1 по време на развлекателното предаване „Жикина Шареница”, което е много популярно в Сърбия. В четвъртък Софи ще бъде гост на Сутрешния блок на Pink TV. Предаването е високо рейтингово – всички музикални звезди се стремят да участват в него, за да представят своите песни. Водеща е Йована Янкович. Тя  бе водеща на конкурса на Евровизия през 2007 г.

Много вълнуваща се очаква да бъде срещата на Софи с представителя на Сърбия в конкурса Желко Йоксимович.

Желко е сръбски музикант и композитор, роден през 1972 година в Белград. Той е една от емблемите на поп музиката в Сърбия, има множество платинени албуми, турнета, награди и успешни съвместни проекти с легендите на юго-сцената. Композирал е много от хитовете, за всички звезди от региона. Това е четвъртото му участие на Евровизия. През 2004 година като певец и композитор представя Сърбия и Черна гора и се класира на второ място; през 2006 композира песента Лейла на група Хари Мата Хари, които представят Босна и Херцеговина; през 2008 композира песента Оро в изпълнение на Йелена Томашевич, която представя домакините на конкурса Сърбия. Тази година през май, той отново ще се качи на сцената – като певец и композитор на сърбската песен „Nije ljubav stvar”.

Специалните пратеници на БНТ Драгомир Драганов и операторът Васко Йотов отново ще придружат певицата, за да покажат на зрителите най-интересните моменти от гостуването й.

- реклама -spot_img