Случаят Кюри в Музея на хумора и сатирата

дом на хумора

28.09.2018, петъкк, 17:00 – 18:00 часа

Зала на жирафите

На 28 септември от 17 часа Музеят на хумора и сатирата е домакин на едно от събитията, част от „Европейска нощ на учените 2018“. Прожекцията на българския детски игрален филм “Случаят Кюри” на режисьора Андрей Хадживасилев ще бъде в Залата на жирафите, а филмът е подходящ за деца от 7 до 12-годишна възраст.  Входът е свободен.

Филмът разказва историята на Тони – прилежен ученик, запален по науката и отвличането на опитната му мишка Мария Кюри, кръстена на световно известната жена-учен.

Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света.

REFRESH е иновативен проект за Европейска нощ на учените 2018. В проекта участват 21 основни и 27 асоциирани партньори в България, с мащабна програма в 14 населени места. Програмата обхваща вълнуващи дейности в училище, конкурси, срещи с учени в изследователски институти и университети, на влак, в планината и на кораб, както и на публични градски места. На 29 септември и Технически университет – Габрово отваря вратите на научните лаборатории за почитателите на науката. Подробности можете да откриете на nauka.bg/nightopen_in_new .

Филмът „Случаят Кюри“ е любезно предоставен от  Британския съвет, София.