Символиката на бижутата

- реклама -spot_img

С помощта на бижутата, които носите, можете да покажете на хората около вас какви са вашите идеали, стремежи и  ценности. Едно бижу ви дава възможност не само да изградите своята визия, но и да следвате концепция, която разгръща имиджа ви. Това се използва особено активно от стилисти и имидж мейкъри на популярни личности като музиканти, политици, общественици.

Действително, колкото и малък да е един символ, той се забелязва и носи своето послание, така че силата на това внушение може да бъде използвана винаги и по всяко време, стига това да е удачно и допустимо от етикета. В ежедневието например е доста популярно използването на различни символни украшения в комбинация със сребърни или златни бижута.

Съществуват доста примери за известни личности, които изразяват своята нагласа с помощта на детайли и модни аксесоари от външния си вид. При част от дамите, това могат да бъдат брошки, шалчета, дори цели сребърни комплекти, а при мъжете, същото се постига с избор на бижу, значка, часовник или вратовръзка.

Според проучване направено от онлайн магазинът за бижута magazinigranat.com, най-често срещаните символи използвани при украшенията са астрологичните знаци, които изразяват и черти от характера. Носят се като висулки към сребърни верижки или сребърни гривни.

 Детелината като ювелирен детайл се добавя към гривна или пръстен, включително и при детските бижута. Тя е символ на късмета, обещава щастие и успех.

Същото се отнася за калинката – това отново е предпочитан символ за бижутата за по-малките, но често се използва при бижута за дами и млади момичета, както като обици, така и като гривни и пръстени.

Хората, които искат да се предпазят от уроки и вярват в силата на червения конец, който се носи на китката, добавят към гривната сребърна висулка. Най-често това е водно конче, синьо око, пеперуда, символа, известен под названието Ръката на Фатима.

Той е изключително интересен и символизира вярванията на народите от Близкия Изток. Почита се както от мюсулмани, така и от християни. Счита се, че предпазва от зло не само човека, който го носи, но и дома и имота му.

Тъй като символиката на ръката сама по себе си означава закрила, сила, действие и защита, Ръката на Фатима, която има око на дланта си, носи изключителен заряд и предпазва от действието на лошите мисли и негативната енергия.

Други изключително разпространени символи в сребърни бижута и не само, са сърце, перо, кръст, полумесец, звезда, подкова, птица, котва, костенурка, ключ. Огромно многообразие от качествени дамски бижута може да откриете в сайта на Магазини Гранат и да направите бърза поръчка за вашия празник, повод или от любов към своята половинка.

- реклама -spot_img