„Щастливи заедно” по Нова ТВ

- реклама -spot_img

Две турски звезди в брак по принуда

в премиерния сериал „Щастливи заедно” по Нова ТВ

 

 „Щастливи заедно” по Нова ТВ Турската сага с участието на Берен Саат и Махсун Кърмъзъгюл

тръгва от 17 май

Две от най-големите турски филмови и телевизионни звезди – Берен Саат и Махсун Кърмъзъгюл, ще видят зрителите в премиерния за България сериал „Щастливи заедно”. Поредицата от южната ни съседка ще стартира в ефира на Нова ТВ от 17 май и ще пренася почитателите на сагите в свят на драматични обрати и отношения всеки делничен ден от 12.00 ч.

Актьорите, добили изключителна популярност в родината си и у нас, тук влизат в ролите непоколебимия Хазар и чаровната Зилян – мъж и жена, които стават жертва на дългогодишна семейна война. За да спрат враждата между фамилиите и като част от сделката за помирение, двамата сключват брак по принуда. Впоследствие обаче любопитството между тях прераства в неочаквана любовна история.

В реалния живот съдбата на двамата актьори крие известни прилики с тази на  телевизионните им образи. Берен Саат, която през последните две години оглавява класациите за най-добра актриса, също преминава през редица изпитания на живота. През 2003 г. Берен все още следва бизнес в Анкарския университет, когато приятелят й Ефе я подтиква да участва в състезанието “Звездите на Турция” и да осъществи мечтата си да бъде актриса. Точно тогава се случва най-лошото – Ефе загива при автомобилна катастрофа дни преди тя да спечели втората награда в състезанието – отличие, което в последствие открива пътя й към актьорската кариера. Именно по време на конкурса бъдещата звезда е забелязана от брата на известната продуцентка Томрис  Джиритлиоглу, който е в журито – така още на следващата година тя получава първата си роля в поредицата “Смърт има в любовта ни”.

Именно със сериала „Щастливи заедно” Берен прави впечатление с актьорските си качества. След него идват поредица от все по-успешни роли в телевизионни сериали и игрални филми, които я изстрелват на първо място в класациите за най-добра и най-високо платена турска актриса. Освен в сериали, Берен Саат има роли и в пет игрални филма, последният от които “Сезонът на носорозите” ще участва в международния филмов фестивал в Кан тази година. За изминалите осем години 27-годишната актриса е постоянен обект на медийно внимание и с любовните си истории. След като наскоро се раздели с френския фотограф Сезар, последната й връзка е с популярния певец Кенан Доулу. Двамата се появяват непрекъснато заедно. Заговори се, че предстои сватба и дори се появиха слухове, че Берен чака бебе.

Също толкова интересна е и съдбата на екранната й половинка в сериала – 43-годишният Махсун Кърмъзъгюл. Той обаче е трудно да бъде представен с една дума, защото е едновременно певец, композитор, актьор, сценарист и режисьор. За първи път започва да се занимава с музика през 80-те години – първо като аматьор, а впоследствие и като професионалист. От тогава до днес е продал 16 милиона бройки от 22-ия си албум и е изнесъл хиляди концерти на шест континента. Първият филм на Махсун, който от дете е влюбен в киното – “Белият ангел”, става най-гледаният в Турция филм за 2007 г. Следващият – “Видях слънцето”, на който той е едновременно сценарист и режисьор, е избран за американската филмова награда Оскар за чуждестранен филм през 2010 г.

Актьорът е от кюрдското племе заза, живял е в Диарбекир, но се преселил в Истанбул, за да влезе в музикалния бизнес. Той живее заедно с майка си и сина от първия си брак, който е вече на 17 години и е копие на известния си баща. В дългия списък на жените, с които чаровникът е имал връзка, присъстват имена на много известни личности от турския филмов и шоу бизнес. Една от последните е Баде Ишчил, актрисата, която изпълнява ролята на русата помощничка на Езел в едноименния сериал.

В сериала „Щастливи заедно” участват и други известни на българската публика турски артисти – Аслъ Тандоан /Ламия от “Мелодия на сърцето”/, Селин Сайлан /Пънар от “Ангел хранител”/, Дениз Гьокчер /Саадет от “Незабравима”/, Йълдъз Кюлтюр /леля Зариф/ и Фърат Танъш /Юсуф/ от “Двама завинаги”.

 

„Щастливи заедно” – от 17 май, всеки делничен ден от 12.00 ч. по Нова ТВ

 

- реклама -spot_img