СБЖ

- реклама -

 

СБЖБНТ с три награди от Съюза на българските журналисти

 

Съюзът на българските журналисти връчи годишните си награди за постижения за 2012г. Три от отличията бяха за колеги от Българската национална телевизия. Предаването „Референдум” получи голямата награда на Съюза на българските журналисти в раздел „Телевизия”. Екипът бе удостоен със златен плакет за високите професионални стандарти, които продължава да отстоява вече 5 години. Журито оцени високо безпристрастното журналистическо отношение в подбора на темите за телевизионните дискусии и влиянието им върху общественото мнение. Наградата бе връчена на водещата и продуцентът на предаването Добрина Чешмеджиева и Роберт Ковачев. „Радваме се, че усилията ни бяха оценени. В телевизията е много важно човек да чувства подкрепата на екипа си във всеки един момент.”, заяви водещата на „Референдум” Добрина Чешмеджиева. Екипът на предаването беше поздравен от журналисти от всички поколения, които присъстваха на церемонията.

В същата категория специалната награда „Златно перо” посмъртно получи журналистът на БНТ Александър Авджиев, а приза получи неговата съпруга.

Екип на БНТ получи и специалната награда в категорията „Материал в регионална медия” за отразяването на наводненията в с. Бисер на кореспондентите на БНТ от Хасково Нели Вълканова и Павел Одаджиев.

 

- реклама -