РУМЕН МАНОЛОВ

- реклама -

Румен МаноловГалерия “СЕЗОНИ”

 представя

 РУМЕН МАНОЛОВ

 ПРОСТРАНСТВА

 19 март02 април 2013

откриване 19(вторник) март от 18.00ч.

 

Галерия „СЕЗОНИ” с удоволствие Ви кани да надникнете в Пространствата, на които вдъхва живот художникът Румен Манолов – красиви градски пейзажи от родният му град Пловдив, площади, кафенета, къщи, интимни интериори или знакови панорами и улици от София и Балчик.

Творбите, които вдъхновяват името на изложбата са отражение на цялото творчество на Манолов. Те търсят архитектурно-портретният образ на българският град от началото и средата на ХХвек, съчетал в себе си различни епохи и специфична архитектура. Картините му не са само съзерцание на мястото в града, те ни пренасят там във вечерния час, когато слънцето е залязло, но светлината му още огрява живописните фасади с впечатляващ колорит и хармония.

 Румен Манолов е утвърдено име в българското съвременно изкуство. Като член на  Съюза на българските художници – секция „Живопис” и на Международната асоциация за пластични изкуства АИАП /UNESCO/ участва в над 130 национални и международни колективни изложби и 20 пленера. Носител е на специална награда на МОН (1994), (1995) и награда „Неофит Рилски” на МОН (2003). Представил е 13 самостоятелни изложби с работи в областта на живописта и рисунката; пейзажа, натюрморта, композиция с тенденция към абстрактни форми.

Разгледайте  виртуална изложба на някой картини тук

- реклама -