Решение на проблема с младежката безработица

Embrio Инкубатор дава алтернативно

решение на проблема с младежката безработица

 Безработица

Цели 28,4% е безработицата сред младите хора у нас, по последни данни. А още по-страшни са данните, че около 1 000 000 българи на възраст между 15 и 24 години са изправени пред въпроса по какъв път да тръгнат в своето развитие. Никой не би се изненадал, че повечето от тях виждат по-добро бъдеще единствено извън пределите на родината.

Според проучвне на Евростат 50% от младежите в България искат да имат собствен бизнес, но 49% нямат идеята с какво да се захванат. Това са около 490 000 млади хора, които оставайки в България могат да спомогнат за развитието на икономиката.

Вече има едно по-различно решение на този проблем

Платформата Embrioo.com е уникална отворена мрежа за иновация, която дава още едно решение на проблема с младежката безработица. Нещо повече, то е нова алтернатива за кариерно развитие, която стимулира младежкото предприемачество.

Embrio Инкубатор

Еmbrio Инкубатор е първият по рода си бизнес инкубатор, който формира екипи от млади хора с различни таланти и умения и им дава конкретни идеи или концепции, които те да превърнат в свой бизнес.

Идеите идват от платформата embrioo.com – идеи, които имат потенциала да бъдат превърнати в самостоятелен бизнес.

Embrioo Инкубатор е с семпъл механизъм, но има потенциала да промени малкия и среден бизнес и ще даде шанс на стотици младежи за кариерно развитие, като предприемачи.

Как възникнала идеята

Идеята за Инкубатора възниква, когато две студентки от УНСС, Аурора и Филипа решават да създадат Академия за млади хора и студенти, която да ги обучава и подготвя по пътя към успешно кариерно развитие на предприемачи. Необходимостта  възниква в отговор на проблема с безработицата сред младите, както и от постоянното разминаване между изискванията на работодателите и нивото на знанията и уменията на студентите.

Един от първите хора, с които Аурора и Филипа споделят идеята си е Рени Попчева, основателят на платформата за отворена иновация embrioo.com.

   

В същото време в Embrio има страхотни идеи, които все още не са намерили подходящ купувач в лицето на  Корпорация и имат потенциала да бъдат развити в самостоятелни бизнеси.

Двете парчета от пъзела пасват и идеите им се сливат в уникалната концепция със силна социална насоченост.

Проектът ще бъде официално представен пред студенти, медии и представители на корпоративния свят

В партньорство с JobTiger TV и TAOTA, Embrioo.com ви кани да проследите информационната кампания за embrioo Инкубатор в Сити Център София в периода 07-13 октомври 2013 г. от 11.00 до 16.00 часа. Представители на компанията ще представят на младите възможностите, които програмата предлага и ще отговаря на всички възникнали въпроси.

На 09 октомври от 10.00 до 11.00ч. – ще се проведе и официално представяне на Инкубатора, за всички медии и заинтересовани, за което ще получите повече информация. На него ще бъде представено подробно как работи embrioo Инкубатор, какви реализирани успешни истории на младежи, стартирали собствен бизнес, вече има, какви са плановете за бъдещото развитие на проекта

Start typing and press Enter to search