Рейтинг на БНТ

григор димитров

ПОЧТИ 730 000 ЗРИТЕЛИ СА ВИДЯЛИ ТРИУМФА НА БЪЛГАРСКИЯ ТЕНИСИСТ ГРИГОР ДИМИТРОВ ПО БНТ                                    

Финалният двубой на заключителния тенис турнир от серията „Мастърс“ е проследен от 680 000 зрители в България, като 450 000 от тях са избрали каналите на Българската национална телевизия (БНТ1 и БНТ HD). Според данните на GARB Audience Measurement Bulgaria над 1 000 000 души е била телевизионната аудитория на награждаването на Григор Димитров, като 726 000 са предпочели да го проследят по двата канала на обществената телевизия. Преди него трофеят на Лондонския турнир са вдигали Анди Мъри, Новак Джокович, Роджър Федерер и Николай Давиденко. За първи път от 19 години насам на финала се изправят двама дебютанти.

Церемонията по награждаването в Лондон, излъчено по БНТ, е най-гледаната телевизионна програма за съответния часови пояс в неделя. 57 % от зрителите са от активното население на страната, а съотношението мъже-жени е в полза на мъжете (53,8% на 46,2%).

БНТ отчита два пъти по-голям трафик и на официалния си сайт – bnt.bg – за времето на финалната среща от тенис турнира.

Излъчването на това общественозначимо събитие стана възможно благодарение на съдействието на „Мобилтел“, които предоставиха правата за него.

- Advertisement -