„Разследване”

- реклама -spot_img

 Разследване” с непоказвани досега подробности около отвличането на Вене Сотиров

  

Непоказвани досега подробности около отвличането на Вене Сотиров разкри последният епизод на „Разследване”. Екипът на предаването хвърли нова светлина върху похищението на бизнесмена и постави нови въпроси около хода на разследването.

 Интересни съвпадения около случая е фактът, че Вене Сотиров е похитен в разгара на операция срещу хора от групата на Златомир Иванов – Златко Баретата. Точно докато МВР и прокуратурата атакуват десетки адреси в София, Перник, Варна и Бургас. Същевременно в автомобил с полицейски знаци е натъпкан и самият Вене Сотиров. Интересна подробност е, че колата, с която бизнесменът изчезва безследно, е с регистрационни табели на автомобил на СДВР, който обаче бил командирован в ОДП Стара Загора. Така не остава никакво съмнение, че похитителите са имали вътрешна информация за колата и са фалшифицирали регистрационните й номера. Друго съвпадение е, че бизнесменът е похитен едва 3 дни след освобождаването на отвлечения от групата на „Наглите” Киро Киров.

 Нов тласък на разследването дава преди месеци екипът на „Разследване”, след като първи откриват седмата къща на „Наглите” и след което делото отново е възстановено. В последния си епизод предаването не пропусна да насочи вниманието и към още няколко интересни подробности – преди отвличането на бизнесмена, дъщеря му Ирина Сотирова купува два апартамента в скъп столичен квартал. Сделките фигурират в имотния регистър, макар тя да отрича и да твърди категорично, че не е имала възможност да плати исканата от похитителите сума за откуп. Малко преди похищението, във фирмата на Николай Драгомиров, мъжа с когото дъщерята на бизнесмена живее на семейни начала, има сериозни финансови постъпления от комбината Кремиковци във връзка с бизнес отношенията, които имат за обслужване на столово хранене на работниците.

 Отворени остават въпросите дали преведените пари са били достатъчен повод, за да се планира и извърши отвличането на Вене Сотиров? Или високият жизнен стандарт, демонстриран от семейството му е изкушил бандитите да посегнат на бизнесмена? Все още не намират своя отговор и въпросите дали преждевременната смърт на Сотиров е попречила преговорите между близките му и похитителите да се случат, защо разбиването на бандата на „Наглите” не хвърли светлина върху похищението на бизнесмена, свързани ли са те изобщо или просто има нещо, което разследването пропуска?

 

- реклама -spot_img