QPD

- реклама -

ОТКРИТИЯ НА ПРОДУЦЕНТА НА U2 И МИШЕНИ ЗА БГ ФЕНКИТЕ  С КОНЦЕРТ ВСОФИЯ ЛАЙФ КЛУБНА 8-МИ МАЙ

Най-свежата и популярна банда в Австралия QPD ще зарадва феновете си със свои изпълнения в „София Лайф Клуб” на 8-ми май. Откритията на продуцента на U2 и INXS Питър Блайтън успяха да спечелят доста фенове, особено от страна на нежната половинка. Kyle Pearce (вокали/китара) и Miles Baulch (китара) живеят у нас от два месеца, тъй като правят клубно турне, което е подгряваща инициатива за предстоящия през есента СОФИЯ ИНТРО! ФЕСТ. Дуетът QPD се подвизава на БГ сцената заедно с българските музиканти Симеон Чакъров (бас китара) и Кирил Илиев (барабани). Освен в репетиции, двамата симпатяги прекарват времето си у нас в разпускане, разходки  и приятни запознанства. От досегашните им участия в клубовете 3 УШИ, Swingin’ Hall и др., те успяха да хипнотизират голяма част от женската аудитория с романтичните си текстове и атрактивното си присъствие на сцена. От участие на участие фенките им все повече се увеличават.

На 8-ми май двамата чаровници от QPD ще се срещнат с феновете си, а на предстоящия СОФИЯ ИНТРО! ФЕСТ през есента ще ги видим в най-добрата им светлина.

QPD са най-популярната банда в Австралия от няколко години. Въздействие върху музикалното им творчество са оказали артисти като Matchbox 20, Keith Urban, John Mayer и Cold Chisel. QPD e рок група, която умело съчетава поп с рок елементи в живописни музикални композиции и въздействащ текст. Записан в студио Misty Mountain studios в Аделаида и продуциран от Питър Блайтън (продуцентът на Keith Urban, U2,  The Choirboys и оригиналния INXS състав), албумът на QPD‘ „Yes or Noе издаден на 8 юли 2011 г. с дебютен видеоклип към песента Hollywood.

Само последните пет години QPD имат зад гърба си стотици участия в най-популярните клубове в Сидни и в по-големите градове в Австралия.  Дуетът е свирил на сцената на легендарни клубове като The Basement, The Sando и The Narrabeen Sands.

QPD са делили сцена с най-известните и обичани австралийски звезди – The Angels, RIck Price, Mi-Sex, Jack Jones (Southern Sons), Steve Balbi (Noise Works).

 

- реклама -