Професионално почистване на офиса, без да ставаме от бюрото

професионално почистване

 

Професионално почистванеПоради забързаното ни ежедневие чистенето било то на офиса или дома става досадно задължение. Най-лесният начин да се отървем от този вид дейност е като наемем човек или фирма за почистване. В зависимост от това какъв бюджет отделим, се определя изборът ни.

Ако се спрем на услугите на фирма за почистване на офиса, ще бъде професионално и качествено, но и ще излезе доста скъпо, подари техния арсенал от техника, препарати и инструменти. Ако изберем абонаментно почистване ще свалим голям процент от цената, но въпреки това тя пак ще бъде по-голяма, от това да платим на частно лице. При него, обаче нямаме фирмена гаранция за качеството при изпълнение на работата.

Тук идва вече преценката дали искаме работата да бъде свършена професионално или просто искаме някой да ни отмени от това задължение.

Ако се спрем на частно лице, можем да изберем някой наш приятел или познат, или дори роднина. Защото малко хора биха се доверили на непознат да им чисти офиса. Понеже съществува риска накрая нещо да липсва и няма как да му потърсим сметка. Проблема, пък при нашият приятел/познат/роднина е договарянето за цената. Както често става, накрая той ще поиска повече и понеже сме близки с него бихме били снизходителни и бихме му платили исканата сума.
При фирмата ще избегнем тези проблеми, защото те работят с фиксирани цени, дават фактура накрая и няма как да ни искат повече от предварително зададената. Понеже човекът или хората от там ще са дошли просто да си свършат работата и дали са при нас или при някой друг, тях не ги касае.

В крайна сметка е най-добре да прибегнем до услугите на фирма за почистване. Може да излезе по-скъпо, но за сметка на това ще си спестим доста проблеми и главоболия и няма да се притесняваме дали работата ще се свърши както трябва или не. Ако не сме доволни винаги можем да се оплачем на управителя или собственика на фирмата, или направо да я сменим с друга.