Природни стихии и технологични загадки по Viasat Explore

- реклама -spot_img

Viasat Explore

 През март ефирът ще бъде превзет от документални поредици за торнадо бедствия, 

самолетни катастрофи и ретро автомобили

  Природни катаклизми, мистериозни самолетни катастрофи и тайнствени трансформации на ретро автомобили ще завладеят ефира на Viasat Explore през март.

Документалната поредица „Алеята на торнадото“ ще срещне зрителите със спиращи дъха природни бедствия, а епизодите на „Защо катастрофират самолетите“ разглеждат причините, които водят до мистериозни инциденти. Също толкова мистериозни са и майсторските трансформации на ретро автомобили в новия, четвърти сезон на „Призраци от Автоморгата“.

„Алеята на торнадото“ представя оцелели като по чудо хора, преживели едно от най-тежките природни бедствия. Зрителите ще станат свидетели на мощната стихия, която връхлита без предупреждение и за кратко време унищожава цели градове. Статистиката сочи, че всяка година се разразяват повече от 2 000 торнада, като 1 000 от тях поразяват САЩ. По-голяма част от тях се наблюдават именно в т.нар. „Алея на торнадото“ – район с плоска повърхност, простиращ се от Западен Тексас до Северна Дакота. Регионът е идеален за образуване на торнадо, тъй като сухият полярен въздух от Канада се среща с топлия и влажен въздух от Мексиканския залив.

Епизодите от „Алеята на торнадото“ ще се излъчват всеки понеделник до 16 март, от 22.00 ч. Почитателите на научнопопулярни продукции могат да гледат и повторения на сериите от 17 до 22 март.

След природните бедствия едни от най-големите световни мистерии са зачестилите през последните години самолетните катастрофи. Изчезналият през март 2014 г. Боинг на „Малейжа Еърлайнс“ развълнува целия свят, но това не е първият подобен случай, забулен в мистерия. Именно в „Защо катастрофират самолетите“ зрителите ще видят какво се случва с летящите машини, когато излязат извън радарите. Новите серии от втория сезон на поредицата ще се излъчват всяка сряда, включително и на 1 април, от 22:50 ч.

Освен мистериите на природните бедствия и самолетните катастрофи, Viasat Explore ще разкрие и тайните на трансформациите на ретро автомобили. Хитовото предаване „Призраци от автоморгата” се завръща с нови епизоди, в които няколко приятели се заемат с невероятното преобразяване на класически американски коли. Сериите от четвъртия сезон ще се излъчват всеки четвъртък през март, включително и на 2 април, от 22:00 ч.

Как се оцелява след разрушително торнадо, може ли да се предотврати тежка самолетна катастрофа и какви тайни крие трансформирането на ретро автомобил, зрителите могат да проследят през месец март по Viasat Explore.

 

- реклама -spot_img