ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК

- реклама -spot_img

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК

02 – 08 март 2015

На 5 март (четвъртък), от 19:30 часа в зала 1 на НДК ще се проведе откриването на 19-я международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2015. Началото ще бъде дадено с игралния филм „Досието Петров”, по сценарий на кинолегендата Жан-Клод Кариер. Лентата е на живеещия във Франция режисьор Георги Балабанов, с участието на Михаил Билалов, Христо Шопов, Цветана Манева, Ани Пападопулу, Радина Кърджилова, Деян Донков и др.

Фестивалът продължава на 6 март (петък), когато в кино „Люмиер“ (зала 11 на НДК) ще има прожекция на цели три филма от програмата на събитието. „Живот в аквариум“ от 16:00 часа, „Монти Пайтън Live от Холивуд Боул“ от 18:00 часа и „Монти Пайтън Live (предимно)” от 20:30 часа.

Отново на 6 март в зала 7 на НДК, доц. д-р Ружа Маринска ще представи своята книга „Гео Милев и изкуството“, която разкрива художникът Гео Милев и прави неверотно представяне на творбите му.

Съботният ден (7 март) в кино „Люмиер“ (зала 11 на НДК) можем да гледаме още шест филма от програмата на София Филм Фест. Това са „Пророкът“ от Халил Джубран от 12:00 часа, „Прощален купон“ от 14:00 часа, „Париж от Севера“ от 16:00 часа, „Събирач на трупове“ от 18:00 часа и „Любов и инженерство“ от 20:30 часа.

Прожекциите продължават и на 8 март (неделя) отново в кино „Люмер“, където ще бъдат показани: „Пророкът“ от 12:00 часа, „Мираж“ от 13:45 часа, „Феникс“ от 16:00 часа, „Форсмажор“ от 18:00 часа и „Племето“ от 20:30 часа.

 

СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ

 На 4 март от 19:00 часа в София Лайв Клуб ще се проведе инициативата „Пощенска кутия за приказки“. Идеята, на все по-популярния проект, е да се събират кратки разкази по предварително определена тема, които се изчитат от известни български творци. Всеки, който желае може да участва, предвидени са и награди за най-силните текстове.

Петъчната вечер (6 март) ще зарадва гостите на София Лайв Клуб с изпълнения на живо от неповторимия Орлин Павлов. Събитието е от 23:00 часа.

В събота (7 март) от 11:00 до 18:00 часа в София Лайв Клуб ще се проведе Базар на изкуствата – „Усещане за жена“. Посетителите ще могат да видят и закупят ръчно изработени мартеници и безброй дамски аксесоари, бижута и др.

Отново на 7 март (събота) в София Лайв Клуб от 23:00 ще забие на живо групата Banda Del Padre.

 На 8 март – неделя от 20:00 часа в София Лайв Клуб ще се състои Lamb Live in Concert.

  

ЗАЛА „РУБАЯТ”

Понеделник (2 март) ще започне в зала „Рубаят“ с моноспектакъла на Симеон Владов „Любовта не може просто да отмине“. Началото е от 18:30 часа. Сценарият и режисурата са на Радослав Гизгинджиев.

На 5 март (четвъртък) от 22:00 часа в зала „Рубаят“ феновете на голямата група The Beatles ще могат да се насладят на трибют на големите музиканти.

В деня на жената – 8 март от зала „Рубаят“ ще изненадат дамите с Ladies Night с Maximus Show. Началото е от 21:30 часа.

 

 STUDIO 5

Studio 5 започват понеделника (2 март) с концерт на квартет „Фрош“ от 18:30 часа и със Stand up комедия с група „Смешници“ от 21:00 часа.

На 3 март (вторник) от 19:00 часа в Studio 5 ще се състои официалната церемония по връчване на първите годишни награди за световно и българско кино Cinemouse.

 На 4 март (сряда) от 18:30 часа ще се проведе концерт, наречен „Музикална киномагия с Любена Нинова“, със специалното участие на Димитър Атанасов. Вечерта ще завладеят запомнящи се песни от български и холивудски филми.

В четвъртък (5 март) от 19:00 часа в Studio 5 ще се състои концертът „Белонога Live – През очите на слънцето“.  „Белоногата“ – Гергана Димитрова е позната на аудиторията като една от великолепните певици от „Мистерията на българските гласове“ и „Ева Квартет“. В последните 12 години, с „Ева Квартет“,  тя участва в редица вокални проекти с музиканти от цял свят.

На 6 март (петък) в Studio 5 от 18:00 часа ще бъде представен новият самостоятелен албум на Ивайло Диманов – „Наздраве самота“. Диманов е журналист, писател и бард, автор на 8 книги с поезия, разкази и театрална критика.

В събота (7 март) от 18:30 часа в Studio 5 ще забият музикантите от Yotzov Clarinet Sextet. След кратка творческа пауза формацията е с нов облик и в готовност отново да радва своите почитатели и всички меломани.

Неделя (8 март) от 22:00 часа в Studio 5 ще бъде представена „Една любовна вечер с гаджетата на Орлин“ и песните на „Станиоли“.

- реклама -spot_img