Новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев

- реклама -

Новогодишно обръщение на президента Росен ПлевнелиевПървото Новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев е заснето от екипа на БНТ в три различни формата на телевизионно излъчване с най-високо качество, за да може да бъде използвано от всички медии в България.

 Концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на Администрацията на Президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия. При изготвянето на клипа, подбора на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и Пресцентъра на Президентството. Използвани са кадри от  фонда на БНТ, снимки от интернет сайта на Администрацията на Президента, и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове, избрани след съгласуване с Дирекция “Връзки с обществеността” на Президентството.

 Коментираната снимка на планински пейзаж е свалена от официалния сайт на Балкантурист в интернет, представена като реклама на български ски курорт.


Обръщението на държавния глава, минути преди настъпването на 2013 година, постигна един от най-високите рейтинги в програмата на БНТ в празничната нощ. 

- реклама -