Нов сайт, посветен на Васил Левски

Васил Левски

Преди около десетина дни в интернет пространството се появи един нов сайт, посветен на Васил Левски – www.vasil-levski.eu
Този сайт е направен изцяло с лични средства, много работа и любов от петима приятели. Една от основните цели на сайта е да бъде качено цялото документално наследство на Васил Левски. Наред с това там може да се намери подробна биография на Левски и неговото семейство. Отделено е място и на сподвижниците на Апостола. Също така човек може да се запознае с доста интересни факти в раздел “Настояще”. Най-важната цел на хората, създали този сайт е той непрекъснато да се развива и обогатява като затова ще се държи много на обратната връзка с посетителите. Предвид отбелязването на гибелта на Васил Левски на 19 февруари ви предоставяме една от статиите на сайта:

В ранната утрин на 18 февруари, преди 142 години е отнет животът на нашия Апостол на Свободата Васил Иванов Кунчев – Левски! На този ден се отварят две люти рани, една от които не виждам как някога ще зарасне. Първата я споменава Георги Бенковски: „В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее!”. Да, тази рана я отваря именно Васил Левски със своето мислене и новаторски подход към достигане на заветната цел – освобождението на България. Втората рана се отваря в сърцето на България, която губи своя „единствен син“. Отваря се в сърцето на всеки българин! Тази рана силно кърви още тогава и сред редиците на българските революционери и невъзможността им да се възстановят, а с това да закрепят и постигнат целите на Васил Левски такива, каквито той ги е начертал! Тази рана кърви силно и заради гузното чувство, че е следствие на предателство от нас самите! Лошото е, че с течение на ВРЕМЕТО тази рана все по-сериозно се отваря и възпалява, вследствие на нечистотията в мисленето и действията ни днес! Васил Левски ни показа на практика как един човек може да обърне не само своето мислене, мисленето на другите, а и самото ВРЕМЕ! Немислимо за нашите възприятия днес, нали? Естествено, че е немислимо, защото не вярваме, а вместо ВРЕМЕТО или дори мислите си…днес нашите водачи обръщат само задните си части наляво и надясно (за съжаление не само те)! Ех, в какво ВРЕМЕ е живял Васил Левски…в какво ВРЕМЕ живеем ние! Хубавото е, че ВРЕМЕТО е непостоянно и, ако повярваме в думите на Левски, ако повярваме, че можем – някой хубав ден и ние ще обърнем нещата към добро! Нека днес освен почит към личността на Васил Левски се замислим и над това!

 

Васил Левски

Start typing and press Enter to search