Николай Василковски

- реклама -spot_img

Николай Василковски от Нова ТВ взе престижната

награда за „Електронни медии”

 

Репортерът на Нова ТВ Николай Василковски бе отличен с призово място в категорията „Електронни медии” в конкурса M-Tel Media Masters 2012. Престижната награда той получи за материала си „В мрежите на социалната мрежа”.

Репортерът на Нова ТВ бе отличен сред колеги от общо 42 национални и регионални медии и 128 материала на журналисти от цялата страна.

Специалната награда той получи от Елена Йончева с думите: „Искам да кажа само едно нещо – сега веднага ще се похваля за тази награда във Фейсбук”. Той участваше в конкурса и с още два материала – „Просто гениално 2011” и „Светът на малкия човек с големите идеи”.

В отличения филм журналистът на Нова ТВ среща зрителите с държавата, наречена „Социална мрежа”. Какви ползи носи тя, как променя ежедневието ни и възможно ли е да я напуснем? Авторът повдига тези и много други въпроси, напомняйки, че глобалната мрежа вижда и помни всичко и носи със себе си както предимства, така и опасности.

Николай Василковски е част от Нова ТВ от 2010 г. Той работи по теми в сферата на Интернет и социалните мрежи. Отразявал е ключови събития като международното споразумение АКТА, смъртта на Стив Джобс, системата Google Street View, интервюирал е и топ мениджъри от Yahoo, Facebook, Google и други международни компании в областта на дигиталната индустрия.

- реклама -spot_img