Непредсказуеми природни обстоятелства застрашават животински видове в продукциите на Viasat Nature

- реклама -spot_img

През месец ноември в ефира на Viasat Nature ще проследим силата на природата в едни от най-красивите региони в света. Как се справят животинските видове в тези райони? Гледайте продукциите на Viasat Nature през месец ноември, за да се вдъхновите от силата на диви и домашни животни по целия свят.

Стартираме премиерите за месеца с „Алпийското царство на Бавария“, от 8 ноември, вторник в 20:00 ч. Всяка година зашеметяващите Баварски Алпи в югоизточна Германия привличат милиони посетители, благодарение на великолепния си пейзаж с величествени планини, красиви

замъци, блестящи ледени дворци и невероятна дива природа. Поредицата „Алпийското царство на Бавария“, показва красиви алпийски местности, жителите, които са изправени пред редица препятствия в отглеждането на животни. Сезоните се сменят, ранното лято води до множество наводнения, местните фермери се справят с тези опасности, за да изведат своите животни на паша из по-високо разположените пасища. Есента пристига скоро и малките пиленца на черния кълвач се учат да летят. Зимата започва, за да покрие със сняг Алпийското царство на Бавария, а с него и саламандрите започват своя зимен сън. Потопете се в едночасовата документална поредица, която ни отвежда в сърцето на магическата земя и в същото време предлага поглед отблизо към уникалната и спираща дъха красота.

Плавно преминаваме към „Малък Кавказ“, дом не само на древна цивилизация, но и на интересни природни и животински видове. На границата между Европа и Азия, имаме възможността да се насладим на видовото и ландшафтното разнообразие от планините на Дагестан до каньоните на Каспийския басейн и библейския връх Арарат. Защитена от главната планинска верига на Голям Кавказ, тук се развива една топлолюбива флора и фауна. Малкият Кавказ е дом на номади и животновъди, водещи един обикновен живот сред природата от хиляди години насам. За първи път в историята този филм рисува един всеобхватен портрет на подценявания планински пейзаж в ничията земя, разположена между Европа и Ориента. Не пропускайте поредицата от 15 ноември в 20:00 ч.

Освен пътешествия сред красива природа, Viasat Nature ще ни представи и пътуване назад във времето със световноизвестния експерт по мамутите Дик Мол до една епоха, когато нашите предци са споделяли планетата с огромна популация от мамути. Не пропускайте поредицата „Мамутите: гиганти от ледниковия период“, от понеделник, 14 ноември в 20:50 ч. Този едночасов документален филм изследва невероятната история на мамутите – от техния произход в Намибия до окончателното им изчезване преди само 3700 години. Поредиацата отвежда зрителите на едно пътешествие през милиони години, тралирайки дъното на Северно море за вкаменелости и изкопавайки отлично запазени мамутски кости в Канада, за да разкаже историята на едно от най-невероятните и най- издръжливи същества на Земята.

В края на месеца стартира и поредица, специално за тези, които обичат малки животинки – наивни, малки, крехки и несръчно търсещи своето място в света за първи път, кой не би ги обикнал?  „Удивителни раждания при животните“, стартира на 23 ноември, ор 19:10 ч. и следва експерта по поведението на животните – бихейвиориста Луси Кук, докато тя помага на пухкави, пернати и четирикраки бременни майки да родят своите бебетата по света. Чрез експертната грижа на Луси за майките и новородените, документалната поредица разкрива опасностите, радостите и скърбите в първите скъпоценни моменти от живота. От семейни домашни любимци до любимци във ферми и дори забележителни раждания в резервати за диви животни, всеки епизод разказва истинската история на кръговрата на живота.Първият епизод ще ни покаже първата бременност на черен носорог.

 

- реклама -spot_img