На четири очи

- реклама -

Неделя, 22 април, 17:30 ч.,

гости на Цветанка Ризова ще бъдат: здравният министър Десислава Атанасова, лидерът на РЗС Яне Янев и журналистът Васил Иванов

 

Какво ново ще внесе в измъчената здравна система новият ръководен екип на здравния министър Десислава Атанасова? Как ще бъде решен проблемът с неплатените здравни вноски, ще плащаме ли данък, вместо осигуровки, ще се доразвива ли идеята некоректните платци да не получават административни услуги? И още –  какво решение ще предложи министър Атанасова на проблема с натрупаните от болниците дългове, ще бъдат ли закривани неефективните лечебни заведения?

Зрителите ще разберат още ще отпадне ли така нареченият избор на екип, ще се търсят ли нови форми на легално доплащане в недофинансираната здравна система и как управляващият екип ще спре плащането „под масата”? Как ще се реформира спешната помощ, кога ще стане факт електронната здравна карта, ще паднат ли цените на лекарствата? Има ли пари за лечението на деца в чужбина, след отпадането на „тавана” на средствата, предназначени за това? Ще спре ли „изтичането” на наши медицински кадри зад граница? Успя ли министър Атанасова да се пребори с навика си да пуши и възможна ли е отстъпка за пушачите след 1-ви юни, когато цигарения дим на закрити обществени места ще стане забранен и преследван от закона? Удобно ли се чувства в най-оборотното кресло в правителството – креслото на здравния министър и смята ли, че ще успее с една безкрайно закъсняла реформа?

Предаването ще покаже до каква истина стигна разследването на Нова телевизия по случая „Соло”? Как стана така, че виновен за смъртта на две млади момчета няма? Имат ли основание намеците за чадър над обвинения и впоследствие оправдан Илиян? Ще има ли възмездие за истинския убиец, който и да е той и ще има ли справедливост за две майки, изгубили децата си? Тази неделя Цветанка Ризова ще разговаря и с Васил Иванов.

На финала – лидерът на РЗС Яне Янев за проваления вот на недоверие срещу кабинета, за обявената за противоконституционна комисия, която трябваше да разследва двата мандата на президентския екип „Първанов – Марин”, за предстоящите избори, завоите и обратите на политическата сцена.

 

 „На четири очи” с Цветанка Ризова – неделя, 17.30 ч.

- реклама -