„МОЯТ ЗЕЛЕН ГРАД“

- реклама -

„МОЯТ ЗЕЛЕН ГРАД“БЪЛГАРСКИ ЗНАМЕНИТОСТИ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ПЕТОТО ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ НА ИНИЦИАТИВАТА

„МОЯТ ЗЕЛЕН ГРАД“

 Популярни певци, актьори и телевизионни водещи ще се включат в екологичното и образователно събитие на 29 септември

Петото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ ще събере едни от най-обичаните български лица от малкия екран, театралната и музикалната сцена, които ще дадат своя личен пример в опазването на околната среда. Инициативата се организира от системата на Coca-Cola в България, Българското дружество за защита на птиците и ЕКОПАК, с активната подкрепа на Столична община и Министерството на околната среда и водите.
Сред най-големите почитатели на зелената кауза е известният певец и актьор Орлин Павлов. Той стана част от инициативата още през миналата година, когато с голям ентусиазъм се включи в боядисването на пейки в Южния парк. На 29 септември Орлин, в ролята си на водещ, ще посрещне стотиците доброволци в Западен парк, а после ще се включи заедно с тях в почистването на зелените площи. В инициативата отново ще се включи Лара от предаването „На кафе”, която е участвала и в предишни издания. Тази година зад зелената идея застават  и талантливите актьори Александър Кадиев и Тодор Башиянов. Те не само ще помагат на доброволците в почистването и облагородяването на зелените площи, но и ще раздадат много подаръци на най-активните от тях. Звездни посланици на инициативата тази година ще има също в Банкя и в Костинброд. Любимият водещ от БГ радио Симо Колев ще сади дръвчета заедно с ентусиастите в Банкя, а актьорът Васил Бовянски активно ще се включи в почистването на Костинброд.
Българските звезди се обединиха около тазгодишното мото на инициативата – „Бъди зелен не само за ден”, за да покажат как с малка, но постоянна грижа, всеки може да допринесе за по-чиста природа в градска среда. Те споделиха, че с радост ще посетят и откритите класни стаи за деца и възрастни, от които ще научат много практически съвети и нови зелени идеи.
Организаторите канят всички желаещи да се включат в инициативата в София, Банкя и Костинброд на 29 септември, като на място в определения ден ще получат необходимите материали.
Медийни партньори на инициативата са новинарският сайт Vesti.bg, в. Труд, в. 24 часа.

Повече за инициативата “Моят зелен град”:

Инициативата „Моят зелен град” започва през 2008 г. и нейната основна цел е опазването на природата в големия град. През 2009 г. чрез почистването на близо 2 км от Перловска река и каналите между езерата в Южния парк в София бяха спестени 7 000 кг. въглероден диоксид. През 2010 г. над 500 доброволци се включиха в инициативата и почистиха бреговете на Перловската река и езерото до Голямата сцена в Южния парк, като по този начин спестиха над 9000 килограма въглероден диоксид на столичани. В допълнение беше почистен и 6-километровият участък от Перловска река в централната част на столицата – участъкът между НДК и кръстовището на бул. “Мадрид” и бул. ”Евлоги Георгиев”, с което инициативата покри три пъти по-голям участък от реката, в сравнение с предишните години.През миналата година за първи път инициативата излезе извън рамките на София и се проведе едновременно в столицата, Банкя и Търговище, като събра общо повече от 1 000 доброволци.

 

- реклама -